site.btaПод мотото „Готвя като баба“ започва четвъртото издание на конкурса „Малки кулинари“, организиран от училище „Българче“ в Неапол


За четвърта поредна година Българското училище „Българче“ в Неапол, Италия, организира конкурса „Малки кулинари“, който приканва децата да се потопят в магията на семейните рецепти и да споделят своето кулинарно наследство. Темата на тазгодишното издание е „Готвя като баба“, информира просветното средище във Фейсбук страницата си.
Участниците трябва да приготвят ястие, научено от баба, дядо или друг член на семейството – супа, основно ястие, салата, печиво или десерт. Кандидатите изпращат снимка или кратко видео на готовото ястие, както и рецептата с кратка история на два езика – български и езика на страната, в която живеят.
Организаторите насърчават децата да разкажат откъде идва рецептата, кога традиционно се приготвя и какво я прави специална за тяхното семейство.
Срокът за участие е 10 ноември 2025 г. Инициативата цели да съхрани българските традиции и да насърчи връзката между поколенията чрез любовта към домашната кухня.
/ИКВ/
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина