site.btaПродължава записването в дистанционна форма за новата учебна година в Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в Женева

Продължава записването в дистанционна форма за новата учебна година в Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в Женева
Продължава записването в дистанционна форма за новата учебна година в Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в Женева
Снимка: Надежда Георгиева

Продължава записването в дистанционна форма за учебната 2023/2024 година в Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в град Женева, Швейцария, съобщи за рубриката „БГ Свят“ на БТА Надежда Георгиева, която е учител в образователното средище. 

Тя посочи, че учебното заведение предлага обучение по български език, български език за чужденци (малки и големи), история, география и народни танци. „Целта ни е да направим обучението достъпно за деца от цяла Швейцария, независимо в кой кантон живеят“, добави Георгиева. 

Разбира се, при присъственото обучение предимствата са това, че учениците стават част от българската общност в Женева, могат да участват в тържества, ателиета по правене на сурвачки, плетене на мартеници и др. Но за по-големите ученици и възрастните (обикновено татковци от други националности) вариант за обучение по програми, одобрени от българското Министерство на образованието и науката, в удобно за тях време, е от изключителна важност“, разказа още тя.  

Както БТА писа, Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в Женева съществува без прекъсване от 1984 година насам. Изучаваните предмети в образователното средище са български език и литература, история на България, география на България. Следват се задължителни учебни програми, съгласно изискванията на Министерството на образованието и науката в България. Класните стаи се намират в жилищната сграда към Постоянното представителство на Република България при службата на ООН и другите международни организации в гр. Женева.

/ИВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:34 на 16.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация