site.btaКонкурс за сладкари и пекари обяви българско училище във Великобритания

Конкурс за сладкари и пекари обяви българско училище във Великобритания
Конкурс за сладкари и пекари обяви българско училище във Великобритания
Снимка: Българско училище “Звънче“ във Великобритания

Конкурс за най-добри сладкари и пекари обявиха от българското училище “Звънче“ във Великобритания. Състезанието ще се проведе в два етапа. В първия могат да участват и родители, и деца, които трябва да омесят питка, баница, кекс, торта, кифлички или курабийки и да ги донесат на празничния концерт в учебното заведение, който ще се проведе на 20 май. Изделията задължително трябва да бъдат с прозрачна опаковка (целофан или фолио). Вторият етап на конкурса ще се проведе онлайн във Фейсбук страницата на училището.

Печивата ще бъдат изложени до входа на залата. Ще им бъдат раздадени номера, а гостите на концерта ще гласуват преди да влязят в залата. Гласуването ще приключи 30 минути преди края на концерта. Изделието, събрало най-много гласове, ще получи специална награда. След това всичко ще бъдат продадено на базара, а събраните средства ще отидат за нашата благотворителна кауза“, допълниха от учебното заведение в своята Фейсбук страница.

Всеки, който желае да вземе учатие в онлайн етапа на състезанието, трябва да изпрати една снимка на своето изделие на електронен адрес bgschoolzvanche2012@gmail.com. Срокът е до 20 май (включително). Заедно със снимката, трябва да се отбележи темата - "Онлайн конкурс за печива", името на майстора, както и какво е приготвил. 

Снимката, събрала най-много харесвания на Фейсбук страницата на училището, ще бъде победител и ще получи награда. 

За да могат вашите изделия да достигнат до всички, ние от училището ще издадем дигитален кулинарен журнал. Хайде, всички баничари, сладкари и пекари, питки омесете, торти майсторете, сладки донесете. Ще огледаме ние вашите вкусотии, а след гласуването - някои ще са късметлии“, написаха още от училището.

Всеки, който иска да сподели рецептата за своето произведение, трябва да изпрати снимки на печивото и начина на приготвяне на електронен адрес bgschoolzvanche2012@gmail.com. Трябва да бъде посочена и темата "Кулинарен журнал".  

/ЙК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:53 на 30.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация