site.btaБългарското семейно предприятие от Украйна „Балкански ястия“ представи традиционна българска кухня на фестивала на виното в Комрат
Българското семейно предприятие от Украйна „Балкански ястия“, създадено от етническите българи Сергей и Наталия Русеви, представи традиционни български месни деликатеси на ежегодния фестивал на виното Gagauz Șarap Yortusu в град Комрат, териториална административна единица Гагаузия, Молдова. Това съобщиха от „Балкански ястия“ на страницата си във Фейсбук.
От организацията разказаха, че участието им в Комрат е било по покана на главното управление по култура на Гагаузия. По време на фестивала посетителите са имали възможност да опитат различни вина, да присъстват на тематични майсторски класове и да се запознаят с изделия на местни занаятчии, добавиха още те.
Българското семейство представи на фестивала домашна ракия, подправки, както и различни видове суджуци и карначета.
„Беше приятно да срещнем хора, които познават и ценят нашите деликатеси. Уморени сме след участието си в международния фестивал Bolgrad Wine Fest, но сме щастливи от топлото посрещане и интереса към българската кухня“, пише в публикацията.
„Балкански ястия“ произвежда месни продукти по традиционни балкански рецепти с използване на местни суровини и подправки. Освен производствената си дейност, предприятието развива и туристическа локация, която включва фирмен магазин и дегустационна зала в стила на българска механа, както и музейна експозиция, посветена на културата и бита на бесарабските българи.
/ЙК/
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина