site.btaWeather

31.01.2023

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.
  
Днес облачността ще е променлива, значителна над планините и главно там ще има валежи от сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°.  
  
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. На места ще превали дъжд, в сутрешните часове - сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
  
Над планините ще преобладава облачно и ветровито време. Ще има превалявания от сняг и условия за снегонавявания. Ще духа силен, по високите части и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 9°.
  

01.02.2023    

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за месеца.
 
През нощта облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг. Северозападният вятър временно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, в София - около минус 3°. Утре облачността над страната ще е променлива, намаляваща на места временно до незначителна. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и в западната част от Горнотракийската низина и временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 4°.
  
Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури: 6°-8°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне до 1-2 бала.
 
Над планините ще има променлива облачност. Ще духа силен, по върховете и бурен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

 

02.02.2023 и 03.02.2023      

В четвъртък вятърът за кратко ще се смени със запад-югозападен и температурите ще се повишат още малко; на места ще достигнат до около 10°. Облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд от запад ще започнат слаби валежи от дъжд и сняг. В петък отново ще духа северозападен вятър и ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време, на отделни места с валежи, предимно слаби и предимно от сняг.
  
  
  
 Дежурен синоптик: Красимир Стоев                             
 Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева                         

31.01.2023; НИМХ; http://www.meteo.bg ;  GSM 0884408670

 

 

By 12:53 on 31.01.2023 Today`s news

This website uses cookies. By accepting cookies you can enjoy a better experience while browsing pages.

Accept More information