site.btaС поднасяне на венци и цветя, патриотично слово и войнишка боб чорба беше отбелязан празникът на Българската армия в Кюстендил


С поднасяне на венци и цветя, патриотично слово и 150 порции войнишка боб чорба беше отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия в Кюстендил.
Войнишката боб чорба е сготвена в полева кухня от ефрейтор Тома Дапев, който е в редиците на българската армия от 21 години. Той разказа, че това е едно от любимите ястия на войниците в поделението, особено ценено, като са на учение. По думите му чорбата се готви на дърва и това ѝ придава различен вкус.
Организатори са Народно читалище „Генерал Владимир Заимов“, Съюза на запасните офицери и Национално дружество „Традиция“ - регионален клон Кюстендил и Военно окръжие - Кюстендил.
Цветомира Маринова от Национално дружество „Традиция“ - регионален клон Кюстендил каза пред журналисти, че целта е да привлекат младите хора и да им припомнят времената, в които е имало военна служба. В словото си полковник Йордан Костадинов посочи, че когато говорим за нашата слава, за нашите победи, се връщаме векове назад и припомни битките на славните царе от Второто българско царство.
/ЛРМ/
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина