МВР - Прессъобщение

site.btaИнформационен бюлетин

Информационен бюлетин
Информационен бюлетин

Пазарджик. Заподозрян в извършване на измама е задържан в РУ - Пазарджик заради нападение над полицейски служител. Вчера в сградата на районното управление баща и пълнолетният му син, и двамата от Пловдив, били призовани да се явят във връзка с разследване на сигнал за извършена измама спрямо жена, която дала парична сума за ремонт на къщата си. С двамата започнала беседа, провеждана от служител в сектор „Криминална полиция“ при РУ - Пазарджик. Всичко протичало съвсем спокойно, когато изведнъж 47-годишният баща станал от стола, разкрещял се и нанесъл последователно удари с глава и юмрук в лицето на криминалиста. Секунди след това белезниците щракнали на ръцете на нападателя. Полицейският служител е прегледан от лекар, няма сериозни травми и наранявания, освидетелстван е от съдебен лекар в МБАЛ-Пазарджик.  Пловдивчанинът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано бързо производство за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения. 

Установен е случай на използване на фалшива диплома за издаване на шофьорска книжка. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Пазарджик била предприета проверка относно комплект от документи, подадени от 21-годишен жител на пазарджишкото село Хаджиево за издаване на първо свидетелство за управление на МПС. Органите на реда обаче установили, че приложената диплома за завършено средно образование е неистинска. По случая е образувана преписка, която е докладвана на Районната прокуратура - Пазарджик.  

Благоевград. Служители на реда в областния град се отзовали на сигнал за пострадало 14-годишно момче с прободна рана в областта на корема, постъпил около 04.26 часа днес. По първоначална информация, по-рано същата нощ 14-годишният бил на гости при свой приятел на същата възраст. Те поканили и две момчета на 15 и 17 години, с които се скарали при пристигането им, по-късно разпрата продължила и по телефона. Младежите се срещнали в района на бул. „Васил Левски“, където при физическо спречкване 15-годишният нанесъл прободна рана в областта на корема на 14-годишния. Пострадалото момче е настанено за лечение в МБАЛ-Благоевград, където е установено, че няма засегнати вътрешни органи. Непълнолетните участници в инцидента, както и родителите им са установени. За случая е уведомена Дирекция „Социално подпомагане“ - Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства около инцидента продължава.

Монтана. Вчера към 18.58 часа в ОДМВР - Монтана постъпил сигнал за две деца, пострадали при стрелба с пневматично оръжие в кв. „Кошарник“ в областния град. В хода на полицейската работа е установено, че 26-годишен жител на квартала възпроизвел изстрели с въздушна пушка в района на местното училище като е причинил травми на две малолетни момчета, на 10 и на 11 години. Пострадалите са прегледани от съдебен лекар, констатирано е, че по-малкото дете е получило драскотина на дясната подбедрица, а другото - охлузна рана с кръвонасядане на дясното бедро. 26-годишният предал използваното оръжие - пневматична пушка с дървен приклад, без фабричен номер и надписи по видимите части, както и метална кутия, съдържаща сачми. Задържан е в полицейския арест на РУ - Монтана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал. 1 от НК.

София. Полицаи от Трето РУ задържаха 19-годишен, направил опит за грабеж. На 2 април, около 17.45 часа  на бул. „Сливница“, младежът опитал да отнеме мъжка чанта от столичанин, като преди това го изритал в гърба.  Виждайки преминаващ наблизо полицейски екип, нападателят избягал и захвърлил отнетата чужда вещ. В резултат на незабавни действия беглецът  бил задържан от полицаите в непосредствена близост. В хода на разследването било установено, че е осъждан и в момента на деянието бил в изпитателен срок за подобно престъпление. Задържаният е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство. Наложена му е мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Мъж, противозаконно отнел лек автомобил, е задържан в Осмо РУ.  На 3 април, около 19.20 часа, водач на таксиметров автомобил „Киа Сийд“  сигнализирал в полицията за посегателството. От разказа му станало ясно, че в района на местността „Верила“ негов клиент го оставил на пътя, отнел ключовете от  таксито и  продължил по пътя. Малко по-късно полицейски екип спрял при тунел „Траянови врата“ таксито, зад волана бил 43-годишен, криминално проявен. Задържаният е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

За грабеж в ареста попадна 23-годишен от Мездра. Сигналът в Седмо РУ подала майката на 14-годишно момче – в късните следобедни часове на 1 април в ж.к. „Младост“, синът ѝ бил нападнат от непознати, един от които му нанесъл побой и отнел дребна сума пари. В рамките на образуваното по случая досъдебно производство били предприети оперативно-издирвателни действия. В резултат е установен и задържан извършителят на деянието - 23-годишен от Мездра. Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК и му е наложена мярка “задържане под стража“ а срок до 72 часа.

Над 300 грама наркотични вещества иззеха столични полицаи и задържаха 21-годишен, разпространявал наркотици на територията на няколко квартала. На 31 март, в ж.к. „Лев Толстой“ и кв. „Кръстова вада“, след покупко-продажба на дрога, служители от сектор „Наркотици“ при СДВР задържали двама, а ден по-късно, в ж.к. „Надежда“ - и трети клиент на дилъра. При процесуално-следствените действия, проведени в рамките на образуваното досъдебно производство, в жилища, ползвани от продавача полицаите намерили електронна везна и множество пликове, съдържащи тревиста маса и бяло вещество на буци и прах. Изготвената експертна справка показала, че иззетите количества са 252.32 грама амфетамин и 67.23 грама марихуана. 21- годишния е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка „задържане под стража“ за  срок до 72 часа. Клиентите са разпитани като свидетели и освободени.

Перник. Служители от ОДМВР – Перник разследват грабеж с огнестрелно оръжие. Вчера, около 8.18 часа на тел. 112 постъпил сигнал от 40-годишен жител на пернишко село, че установил спукани две гуми на личния си автомобил „Ауди“, а при опит да ги напомпа бил заплашен от трима маскирани и въоръжени с пистолет. По първоначални данни мъжете отнели от аудито торбичка с наличните в нея 50 000 лева и се оттеглили с автомобил в неизвестна посока. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицаи и е започнато досъдебно производство по чл. 199, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата продължава съвместно с прокуратурата.  

17-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества. Това станало в условията на специализирана полицейска операция, проведена вчера от служители на Второ РУ. Органите на реда проверили тийнейджъра, у когото било намерено пликче, съдържащо суха зелена листна маса с мирис на марихуана. След извършени процесуално-следствени действия младежът е предаден на родителите. Работата по случая продължава.

20-годишен попадна в ареста за грабеж. Вчера в Първо РУ постъпил сигнал от 36-годишен перничанин, че на ул. „Сини вир“ двама негови познати му нанесли побой и му отнели 410 лева. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия и е задържан за до 24 часа единия от предполагаемите извършители, 20-годишен младеж от областния град. Предстои задържането и на втория участник, който е установен. Започнато е досъдебно производство и работата продължава под надзора на прокуратурата.

Стара Загора. Служители на Участък - Павел баня предприели издирвателни действия по досъдебно производство за кражба на 4000 лева и 320 британски лири от имот в с. Александрово. В резултат е установен извършителят на деянието – 16-годишно момче. Тийнейджърът е задържан за срок до 24 часа.

Пловдив. Четири деца са установени като извършители на взломна кражба в Първомай. След проверка на сигнал от неделя, служителите на реда влезли в дирите на 16-годишните тийнейджъри, които задигнали 300 лева от монетника на уличен апарат за топли напитки. Пред разследващите непълнолетните направили пълни самопризнания за стореното, а от тях са иззети и инструменти, с които разбили машината. Работата по документиране на случая продължава разследващ полицай от районното управление в града.

С над 19 грама амфетамин бил заловен 31-годишен жител на Асеновград.  Наркотикът е иззет от криминално проявения и осъждан мъж в хода на спецакция на територията на града в края на миналата седмица. С полицейска заповед той е задържан за срок до едно денонощие в районното управление. Образувано е бързо производство. 

Кюстендил. Вчера кюстендилски полицаи задържали 43-годишен мъж за притежание на хероин. Служителите извършили проверката на ул. „Зимница“ в града, високорисковото наркотично вещество било в 2 опаковки. Видът му е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ - Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. 

Служители на РУ - Дупница установили и задържали вчера извършител на домова кражба. Преди две седмици, след взломно проникване в частен имот, 27-годишният мъж от с. Джерман отнел селскостопански инвентар. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Гранична полиция. Три автомобила, обявени за издирване, са задържани на границата през последната седмица. На 28 март на ГКПП „Капитан Андреево“ е задържан на влизане в България лек автомобил „Тесла“, за който граничните полицаи установили, че се издирва от Интерпол. Лек автомобил „Ауди“, обявен за издирване в Шенгенската информационна система, е задържан на ГКПП „Калотина“ на 29 март. На 2 април на ГКПП „Илинден“ е задържан влекач „Волво“, обявен за издирване от Интерпол /Великобритания/.

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:13 на 17.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация