Министерски съвет – Прессъобщение

site.btaМС: Иновациите и европейската конкурентоспособност обсъдиха премиерът Росен Желязков и председателят на Европейския съвет Антонио Коща

МС: Иновациите и европейската конкурентоспособност обсъдиха премиерът Росен Желязков и председателят на Европейския съвет Антонио Коща
МС: Иновациите и европейската конкурентоспособност обсъдиха премиерът Росен Желязков и председателят на Европейския съвет Антонио Коща
Снимка: Министерски съвет

Приоритетите на българското правителство за ускоряване на индустриалния растеж, насърчаване на иновациите и изграждане на високотехнологична икономика в контекста на европейската конкурентоспособност бяха във фокуса на разговора на премиера Росен Желязков с председателя на Европейския съвет Антонио Коща в Стара Загора. 

Премиерът Желязков посети с председателя Коща Центъра за аквапоника  към Тракийския университет-Стара Загора – уникален образователен, изследователски и индустриален проект за контролирано екологично производство, обхващащ площ от 4000 квадратни метра. Желязков и Коща се запознаха на място с възможностите на първия проект от такъв мащаб в Източна Европа и с потенциала на аквапонното производство, което е целогодишно, органично и високоефективно. 

В аквапониката риба и растенията се култивират в рамките на една водна екосистема, използвайки споделена инфраструктура. Оптималните параметри на околната среда се поддържат с помощта на оранжерийна конструкция и компютърно оборудване, което прецизно регулира температурата и други ключови фактори. Технологията осигурява максимален целогодишен добив, независимо от сезона и минимално потребление на вода.

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 05:31 на 29.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация