Посолство на Република България в Абуджа, Нигерия – Прессъобщение

site.btaПо покана на д-р Алекс Отти, губернатор на щат Абия (югоизточна Нигерия) и със съдействието на Посолството на България в Абуджа, екип на Технически университет – Варна извърши проучвания

По покана на д-р Алекс Отти, губернатор на щат Абия (югоизточна Нигерия) и със съдействието на Посолството на България в Абуджа, екип на Технически университет – Варна извърши проучвания
По покана на д-р Алекс Отти, губернатор на щат Абия (югоизточна Нигерия) и със съдействието на Посолството на България в Абуджа, екип на Технически университет – Варна извърши проучвания
Снимка: Посолство на Република България в Абуджа, Нигерия

В периода 4-9 декември 2023 г. по покана на губернатора на щат Абия (югоизточна Нигерия) д-р Алекс Отти и със съдействието на Посолството на България в Абуджа екип на Технически университет – Варна в състав: проф. д-р Иван Пачев; д-р Пламена Панайотова; Сергей Димитров; Светослав Карамфилов; извърши проучвания с цел да се съставят планове за развитие на земеделски и животновъдни стопанства около гр. Аба (централна Абия).
По-малко от два месеца след като Тракийски университет – Стара Загора стартира работа по планиране на аграрното развитие на щат Кацина (северна Нигерия) сега започва втори селскостопански проект в Нигерия с експертиза на български университет, с което се затвърждава постигнатият най-широк обхват на двустранното аграрно сътрудничество от 1998 г. насам.
Щат Абия, разположен в близост до ключови регионални сухопътни и морски транспортни маршрути, е богат на ресурси и е един от щатите в Нигерия с най-благоприятни климатични условия за развитие на селско стопанство.

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:28 на 29.02.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация