Министерство на туризма – Прессъобщение

site.btaЗарица Динкова: Обмисляме опознавателни пътувания за туроператори и журналисти съвместно с Япония

Зарица Динкова: Обмисляме опознавателни пътувания за туроператори и журналисти съвместно с Япония
Зарица Динкова: Обмисляме опознавателни пътувания за туроператори и журналисти съвместно с Япония
Снимка: Пресцентър

Министър Динкова се срещна с Н. Пр. Мичигами Хисаши, посланик на Япония в България

Отличните двустранни отношения, както и потенциалът за развитие в сферата на туризма и възможностите за по-добро представяне и промотиране на страната ни в Япония, бяха основните теми, които министърът на туризма Зарица Динкова, обсъди на срещата си с Н. Пр. Мичигами Хисаши, посланик на Япония в България. 

“България е позната със своите традиции, култура и кисело мляко на страната на фината естетика Япония. Фестивалът на розата, българската народна музика и историческото ни наследство привличат интереса на японските туристи.”, заяви министър Зарица Динкова.

Тя подчерта и готовността на страната ни за активизиране на политическия диалог и засилване на контактите между двете държави за насърчаване на туристическия и културен обмен.

Посланик Мичигами Хисаши акцентира върху засилването на позициите на страната ни в сферата на науката и технологиите. Той отбеляза, че има необходимост от допълнително и целенасочено представяне на възможностите за туризъм в България, за да може страната ни да бъде по-разпознаваема и да се конкурира с рекламата на съседните държави.

В рамките на разговорите двете страни обсъдиха взаимното сътрудничество в областта на туризма, а именно: Организиране на опознавателни Фам трипс за туроператори и журналисти в двете държави; По-активни участия в изложенията в Япония; Организиране на специални събития, посветени на туризма и културата в Токио, както и създаване туристически офис на България в Токио или Осака.

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:45 на 28.02.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация