МВР - Прессъобщение

site.btaМВР: Информационен бюлетин

МВР: Информационен бюлетин
МВР: Информационен бюлетин

Шумен. Автор на грабеж е установен и задържан за по-малко от час, след като извършил престъплението. Около 15 часа вчера, до пешеходен подлез до автогарата на бул. „Мадара“ в Шумен, непознат застигнал и издърпал от местен жител чанта, в която имало мобилен телефон, мъжки портфейл и лична карта, след което избягал. Потърпевшият си тръгнал, но на пл. „България“ видял полицейски екип, спрял при униформените и им разказал за случката. Предприети били незабавни действия, сред които и заградителни, в района на автогарата и жп гарата в града. След броени минути извършителят - 23-годишен от Стара Загора, бил установен и задържан на перона на жп гарата. В него бил намерен мобилният телефон, посочил и къде е изхвърлил портмонето с личната карта и чантата. Случаят е докладван на дежурен прокурор. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК продължава.

Видин. За броени часове криминалисти разкриха и задържаха двама жители на гр. Грамада - на 16 и 19 години, извършители грабеж. На 26 ноември в 8.30 часа жител на градчето сигнализирал в полицията за посегателството. Мъжът разказал, че около 1.00 часа двама непознати проникнали в дома му и след като отправили заплахи с брадва, отнели ръчен циркуляр, ъглошлайф и сак с декоративна козметика. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия авторите на деянието били установени и задържани в полицейския арест. В условията на неотложност разследващите извършили претърсване в обитаван от пълнолетния имот – там открили и иззели откраднатите вещи. След доклад в прокуратурата на 27 ноември двамата, с криминални прояви, са привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая в РУ - Кула досъдебно производство. Спрямо непълнолетния е взета мярка за отклонение „задържане за срок до 72 часа“, а спрямо пълнолетния – „парична гаранция“. Работата на разследващия екип продължава.

София-област. Петима са задържани при акции срещу наркоразпространението в областта. Около 20.10 часа в събота, при провеждането на полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества, криминалисти от РУ - Ботевград извършили проверка на криминално проявен и осъждан местен жител. 36-годишният предал доброволно свивка с прахообразно вещество, реагиращо на метамфетамин. Задържан е за срок до 24 часа. Час по-късно в полицейския арест попаднал и втори ботевградчанин. При извършена проверка на обитаваното от него жилище служителите на реда открили и иззели плик с 15 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, плик с 31 грама бяло прахообразно вещество и сгъвка с 3 грама вещество на кристали, реагиращи на метамфетамин, както и електронна везна. Към 22.30 часа същата вечер ботевградските криминалисти открили наркотици и при проверката на таванско помещение в града, обитавано от 28-годишен. Иззети са плик с 50 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, плик с 41 грама бяло прахообразно вещество и друг с вещество на кристали с тегло 15 грама, реагиращи на метамфетамин. Живущият на адреса е задържан за срок до 24 часа. По трите случая са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

При аналогична операция на самоковските криминалисти са задържани двама жители на с. Продановци. Към 23.40 часа в събота полицаи предприели проверка на лек автомобил и в задната част на една от седалките те открили пликче със суха зелена тревиста маса с тегло 6.6 грама, реагираща на канабис. Водачът и спътникът му са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

Извършител на взломна кражба е задържан след бързи оперативни действия на свогенски криминалисти. Около 8.20 часа на 25 ноември жител на с. Томпсън алармирал в полицията, че в дома на съседа му се извършва кражба. Подателят на сигнала забелязал мъж да изнася метална каса, извикал му, при което извършителят захвърлил касата и избягал. Незабавно след получаването на сигнала служители на РУ - Своге предприели заградителни действия и бързо задържали автора на престъпното посегателство. В хода на проведеното разследване е установено, че криминално проявеният и осъждан софиянец е проникнал в чуждия дом след взломяване на прозорец и отмъкнал каса с парична сума в нея. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. След доклад на събраните материали в прокуратурата 30-годишният извършител е привлечен в качеството на обвиняем и мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Пловдив. След близо три месеца усилена работа криминалисти от Второ РУ разкриха извършител на дръзко посегателство. В края на август в районното управление започва разследване по сигнал за задигната значителна парична сума от дома на възрастен пловдивчани. Според предварителната информация непознат младеж го подлъгал да слязат заедно до избеното му помещение, заключил го и се върнал в апартамента. Там необезпокояван намерил спестяванията на човека – около 7000 лева, взел ги и изчезнал. В хода на работата по образуваното досъдебно производство са проведени множество оперативни и издирвателни действия. Установена е самоличността на извършителя – на 19 години, криминално проявен, а в петък последвал арестът му. С постановление на наблюдаващ случая прокурор от Районна прокуратура – Пловдив той е привлечен като обвиняем. 

Петима задържани в полицията в Раковски след акция за пресичане на престъпления с наркотици. При процесуално-следствените действия са иззети общо над 11 грама марихуана и около 4,4 грама амфетамин. Известни количества от двете наркотични вещества и електронна везна са открити в дома на местна жителка, заподозряна за разпространението им. Да носят в себе си пакетчета с подобни съдържания пък били хванати непълнолетно момче, млад мъж и две жени. Срещу всички са образувани бързи производства. 

Двама зрители на футболната среща за първенството на Купата на България в град Съединение са задържани от полицията за противообществена проява. Мъжете, на 19 и 39 години, са отведени за едно денонощие в РУ - Труд, след като използвали пиротехнически изделия по време на мача в събота между местния ФК „Гигант“ и ПФК ЦСКА. На двамата са съставени актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.  С решение на Пловдивски районен съд им е наложено административно наказание – 60 часа безвъзмезден труд в полза на обществото и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от 2 години.

Кърджали. За хулигански действия 27-годишен е задържан в РУ - Кърджали. Около 1 часа на 27 ноември, пред заведение в областния град, мъжът и втори участник, на 34 години, след скандал нанесли побой на 19-годишен кърджалиец. Вторият участник в хулиганството се издирва. Започната е проверка е по чл. 325, ал.1 от Наказателния кодекс за действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Трима са задържани след извършена кражба от павилион на общинския пазар в Крумовград. През нощта на 27 ноември чрез взломяване от обекта били откраднати пари и стоки. След подаден сигнал за престъплението и образувано досъдебно производство за кражба, полицейски служители установили извършителите – двама 20-годишни и 18-годишен, които били задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Благоевград. В резултат на незабавни издирвателни действия е задържан извършител на грабеж. Служители на РУ – Разлог реагирали мигновено на сигнал за нападнат мъж, от когото след удар с твърд предмет били отнети наличните му 170 лв., мобилен телефон и лични документи. Това се случило минути след полунощ на 27 ноември в района на ул. „Изгрев“. Не след дълго бил задържан 21-годишен от разложкото с. Бачево, общ. Разлог.

Специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от служители на РУ - Банско. В хода на проверка в нощен клуб, в тоалетна на заведението, е намерен и иззет полиетиленов плик с около 0,57 грама бяло прахообразно вещество. При полевия тест то реагирало положително на кокаин. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Сливен. 2 килограма марихуана са иззети при специализирана операция на полицията в Сливен. В хода на действията, реализирани в края на миналата седмица в кв. „Дружба“, бил спрян за проверка лек автомобил, управляван от 34-годишен жител на областния град, с криминалистически регистрации. В рамките на контрола полицаите иззели плик със суха листна маса с тегло 2 килограма, която при теста реагирала на марихуана. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа. За притежание на дрога в ареста попаднал и 18-годишен криминално проявен, от когото полицейски служители иззели пликче с около 3 грама марихуана. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Търговище. Установен е водач, управлявал автомобил с неистинска свидетелство за управление на МПС. Вчера следобед в квартал „Еревиш“ на гр. Антоново била извършена полицейска проверка на лек автомобил, управляван от 25-годишен жител на града. При инспекцията било установено, че представеното от водача свидетелство за управление на МПС, издадено от Кралство Нидерландия, е неистинско. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 316 от Наказателния кодекс.

Хасково. Дрога и нелегален тютюн са иззети в хода на предприети полицейски действия на криминалисти на РУ - Харманли. При претърсване на жилище, собственост на 57-годишна местна жителка, те открили торба с 650 г ситно нарязана листна маса. В рамките на продължилите действия полицаите открили електронна везна и 18 г бяло кристалообразно вещество, разпределено в пликчета. За срок до 24 часа в ареста е задържан 17-годишният им притежател, за който е установено, че живее на адреса. Работата по случая продължава.

Териториалните полицаи от РУ - Хасково иззеха стоки с лого на запазени марки при проверка на адрес, собственост на 34-годишен. Стоката - 150 комплекта спортни екипи с надпис и лого на защитени търговски марки, без разрешение на правопритежателя, е открита в гаража под къщата.

Бургас. Тийнейджър попадна в ареста за кражба на гориво. Вчера, около 4.30 часа, на паркинг в района на карнобатската ул. „Москва“, служители от РУ – Карнобат забелязали източване на гориво от резервоара на паркиран товарен автомобил с прикачено полуремарке, с турска регистрация. На място е задържан 18-годишен местен младеж, който направил пълни самопризнания за извършена кражба на 300 литра гориво. Работата по случая продължава.

 

 

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:37 на 28.03.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация