Университет за национално и световно стопанство – Прессъобщение

site.btaНаучен форум в УНСС дискутира възстановяването и устойчивост след кризата

Научен форум в УНСС дискутира възстановяването и устойчивост след кризата
Научен форум в УНСС дискутира възстановяването и устойчивост след кризата
Снимка: Университет за национално и световно стопанство

„Благодаря за поканата да бъда да бъда тук сред вас. През миналата седмица посрещнахме директора на Европейското патентно ведомство Антонио Кампиньош. В разговорите с него подчертахме колко е важна връзката между бизнеса, институциите и науката“. Това каза Никола Стоянов, министър на икономиката и индустрията, при откриването на IV Национален научен форум „Бизнесът в 21-ви век“ в УНСС. 

„Темата на бизнесфорума - „Възстановяване и устойчивост след кризата“ – е много актуална, защото е хубаво да мислим как да продължим напред в една такава ситуация, пред която сме изправени като държава. Надявам се, че по време на това събитие колегите ще дадат и решения, и прогнози, как да се справим с  тежката ситуация. Пожелавам ви успех!“,  каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

„За мен е изключително удоволствие да видя тази пълна зала  след няколко издания на форума, които бяха в онлайн среда. Този бизнес форум го стартирахме преди девет години с идеята да стане традиционен“, сподели доц. д-р Димитър Благоев, декан на Бизнес факултета в УНСС.

Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров откриха бизнес форума заедно с доц. д-р Димитър Благоев, декан на Бизнес факултета и зам.-декана доц. д-р Радко Радев

Сред официалните гости на научния форум бяха Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България, проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова, председател на Съюза на икономистите, гл.ас. д-р Щерьо Ножаров, научен секретар в катедра "Икономикс" и икономически съветник в Българска стопанска камара.

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:46 на 25.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация