„Ел Би Булгарикум“ ЕАД – Прессъобщение

site.bta„Ел Би Булгарикум“ със златен медал от Международното изложение „Пътят на млякото“

„Ел Би Булгарикум“ със златен медал от Международното изложение „Пътят на млякото“
„Ел Би Булгарикум“ със златен медал от Международното изложение „Пътят на млякото“
Снимка: „Ел Би Булгарикум“ ЕАД

„Ел Би Булгарикум“ получи златен медал от Международното изложение „Пътят на млякото“, което се провежда от 12 до 15 ноември в Интер Ехпо Център в София. Компанията бе отличена за най-новия си продукт - Безлактозен пробиотичен айрян PROWAY. 

Революционната иновация е дело на Научноизследователския център на „Ел Би Булгарикум“, учените в който комбинираха традиционните български рецепти с модерните технологии, за да създадат айран без лактоза, но с напълно запазени хранителни и вкусови качества.

„Наградата е резултат от усилията на нашия R&D център и е успех за целия екип на „Ел Би Булгарикум“. За нас е гордост и радост, когато научните ни постижения стигат до щандовете в магазините и до трапезите на потребителите ни“, каза д-р Ирина Готова от Научноизследователския център на „Ел Би Булгарикум“ при получаването на наградата. Тя посочи, че компанията разработва нов продукт - препарат, насочен към превенция на женското здраве.

Освен с продуктите си, Ел Би доказа, че пази традициите и с уникално изпълнение на гайдари пред щанда си в Интер Експо Център. Ритъмът на българската музика озвучи изложението и от павилиона на компанията се изви хоро, в което се включиха освен представители на екипа на Ел Би, и клиенти, посетители и изложители. Спонтанното изпълнение, тръгнало от „Ел Би Булгарикум“, обиколи Интер експо център, събирайки много аплодисменти и усмивки.                 

БТА публикува този текст съгласно чл. 5, ал. 1, т. 3 и ал. 3 от Закона за Българската телеграфна агенция

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:49 на 21.11.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация