site.btaБългарското училище „Пейо Яворов“ в Брюксел открива новата учебна година днес

Българското училище „Пейо Яворов“ в Брюксел открива новата учебна година днес
Българското училище „Пейо Яворов“ в Брюксел открива новата учебна година днес
Снимка: Българското училище "Пейо Яворов" в Брюксел, Белгия

Българското училище „Пейо Яворов“ в Брюксел ще открие новата учебна година днес, 6 септември, съобщи за рубриката „БГ Свят“ на БТА директорът на учебното заведение Миглена Дикова-Миланова. Първата учебна сряда за просветната институция ще бъде на 10 септември, отбеляза тя. 

По-рано в сайта на училището беше споделен и предварителният график на занятията за учебната 2025 - 2026 г. 

Продължават и записванията на ученици, като по думите на Миланова интересът към този момент е „повече от удовлетворителен“.

„Това е ясен знак за доверието, което българската общност в Белгия продължава да гласува на училището. Училище „Пейо Яворов“ е най-старото българско училище в региона, с почти 35-годишна история. През тези десетилетия то е извоювало заслужено име на институция с високи академични резултати и богата културна дейност. Десетки поколения български деца са усвоили знания по роден език, история и култура именно в неговите класни стаи“, коментира директорът.

Наред с учебния процес, училището предлага и ателиета по музика, танци и театър, които допринасят за пълноценното развитие на учениците и поддържат живо усещането за принадлежност към българските традиции.

„Гордеем се, че вече близо 35 години поддържаме духа на България сред сънародниците ни в Белгия. Нашите ученици постигат отлични резултати, а училището ни е място не само за знание, но и за общност и приятелство“, споделя екипът на „Пейо Яворов“.

Новата учебна година обещава да бъде още една вълнуваща страница в историята на училището – с нови успехи, нови приятелства и незабравими преживявания за учениците, на мнение е Миглена Дикова-Миланова. 

/АГ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 14:10 на 06.09.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация