site.btaУчилище „Проф. Иван Шишманов“ и Сдружение „Български ритми“ във Виена участваха във вечерта на българския фолклор в Австрия

Училище „Проф. Иван Шишманов“ и Сдружение „Български ритми“ във Виена участваха във вечерта на българския фолклор в Австрия
Училище „Проф. Иван Шишманов“ и Сдружение „Български ритми“ във Виена участваха във вечерта на българския фолклор в Австрия
Снимка: Директорът на училище „Проф. Иван Шишманов“ във Виена Сълзица Громан

Ученици от Българското училище „Проф. Иван Шишманов“ и Сдружение „Български ритми“ във Виена участваха във фолклорния празник „Вечер на българския фолклор“ в Австрия. Това съобщи във Фейсбук страницата си директорът на просветното средище „Проф. Иван Шишманов“ Сълзица Громан.

„От сърце ви поздравявам за прекрасното представяне на фолклорния празник! Вашето усърдие, талант и любов към българските традиции са вдъхновение за всички нас. Гордеем се с вас и вашите постижения, които показват колко много значи да пазим и предаваме нашето културно наследство“, написа в социалната мрежа Громан.

„Продължавайте да носите духа на България в сърцата си и да разпространявате красотата на нашия фолклор по света“, призова училищният ръководител.

Тя изрази специални благодарности на хореографката доц. д-р Диана Стоева и на „всеотдайните родители!“.

Сълзица Громан пожела на своите възпитаници „още много успехи и незабравими моменти на сцената“.

Вечерта на българския фолклор в Австрия се състоя на 26 април в Либох, федерална провинция Щирия. В събитието, организирано от танцово и културно сдружение „На хорото в Грац“, участваха 12 танцови и вокални групи от цяла Австрия, в това число от Виена, Грац, Линц, Залцбург и Инсбрук.

Официални гости бяха извънредният и пълномощен посланик на България Десислава Найденова-Господинова и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина Райна Манджукова. Събитието бе уважено и от кмета на Либох Щефан Хилмерих.

/ИКВ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 16:52 на 03.05.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация