site.btaМаестро Йордан Камджалов ще представи с над 130 музиканти мащабна творба на Брукнер в Плевен и в София

BOBSTH 13:48:01 17-12-2019
RM1345BO.007
Плевен - музика - Йордан Камджалов

Маестро Йордан Камджалов ще представи с над 130 музиканти мащабна творба на Брукнер в Плевен и в София


Плевен, 17 декември /Малин Решовски, БТА/
Маестро Йордан Камджалов подготвя представянето с повече от 130 музиканти "Голяма меса номер три" /фа минор/ от Антон Брукнер в Плевен и в София. Това съобщиха за БТА организаторите на музикалното събитие.
Под ръководството на маестро Камджалов обединяват творческата си енергия Плевенската филхармония, Националният филхармоничен хор /НФХ/ "Светослав Обретенов" и солистите Мирела Александрова /сопран/, Виолета Радомирска /алт/, Георги Султанов /тенор/ и Ивайло Джуров /бас/. Диригент на хора е Славил Димитров.
Почитателите на класическата музика ще могат да се докоснат до внушителната творба на Брукнер за солисти, хор, оркестър и орган на 20 февруари от 19.00 ч. в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие" в Плевен и на 21 февруари от 19.30 ч. в зала "България" в София.
Маестро Камджалов често интерпретира мащабни творби от Чайковски, Брамс, Орф, Стравински, Вагнер, Малер, Хиндемит или Брукнер, посочват организаторите на продукцията. Крупните форми - опера, меса, симфония, кантата, реквием и др., са предпочитани от него, а публиката се впечатлява от сценичното му присъствие, прочит, дълбочина и сила на внушението, допълват те.
Голяма меса (фа минор) на Брукнер ще бъде представена за първи път под диригентството на маестро Камджалов в духа на класическата традиция в шест части /Кyrie,Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus и Agnus Dei/, които са наситени с мечтателност и красота, пълни със смирение и духовна сила. Творбата е композирана през 1867 г.
Билетите са в мрежата на Ивентим, на касата на зала "България", на касите на филхармонията и онлайн.



/РУМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:59 на 14.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация