site.btaБългарски учени разработват тесто за дълготраен хляб без консерванти

снимка: "Ел Би Булгарикум"
Български учени разработват уникална закваска за кисело тесто, от което може да се произвежда хляб с удължен срок на годност без консерванти. Освен че би бил напълно естествен, хлябът от това тесто би имал и по-мека и ароматна средина, по-хрупкава

За да прочетете цялата статия

Абонирайте се Влезте във Вашата БТА

Продължете да четете с абонамент

Вижте условията

/ИЦ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:28 на 09.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация