site.btaМогат да работят обектите за тестени закуски в Ловешка област
BOBSTH 18:10:01 16-04-2020
IS1809BO.033
Ловеч - баничарници - мерки
Могат да работят обектите за тестени закуски в Ловешка област
Ловеч, 16 април /Даниела Балабанова, БТА/
Могат да работят обектите за тестени закуски в Ловешка област, съобщават от Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция в Ловеч, цитирани от областната администрация.
Условието е да спазват всички здравно-хигиенни изисквания, разпоредени от Министерство на здравеопазването и Националния оперативен щаб и да осигурят условия за недопускане пряк контакт на клиента с неопаковани предварително храни.
Друго изискване е да не се допуска влизането на клиенти в обекта, а опаковането на закуските и боравенето с парични средства да е от различни лица в обекта.
Задължително трябва да се използва предпазно работно облекло, маски и ръкавици от работниците, да се учести дезинфекционният режим в обекта и да не се допуска на работа персонал със здравословни оплаквания.
Трябва също да се създаде организация за недопускане струпване на хора на прилежащите към обекта площи, като чрез подходящи табели, указания се указва спазването на дистанция на 1,5-2 метра между лицата.
Всички останали заведения за бързо обслужване - снек-бар, бистро, закусвални, обекти, предлагащи фастфууд, попадат в обхвата на заповедта от 13 март на министъра на здравеопазването, като на тях е разрешено доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.
/ИС/
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина