site.btaФестивал на рибата се провежда в Букурещ

Фестивал на рибата се провежда в Букурещ
Фестивал на рибата се провежда в Букурещ
Снимка: Мартина Ганчева - БТА

Дълги опашки от хора се извиха този уикенд на булевард “Киселеф” в румънската столица Букурещ. Причината е 13-то издание на Фестивала на рибата. Готвачи от цялата страна приготвят стотици килограми риба и морски дарове по най-изобретателни начини пред любопитните погледи на клиентите. 

Звезда на събитието е рибената чорба с щука, сом, шаран, каракуда, лук, чушки и домати. На фестивала посетителите могат да намерят още скумрия, херинга, калкан, пъстърва, писия, сом, червен костур, сьомга, миди и морски дарове. Рибите са пресни, пушени или мариновани, на скара или на пещ, с полента и чесън или с лимон. Предлагат се и рибен хайвер, рибни кюфтета и кебапчета, рибни пайове, кюфтета от аншоа и миди, рибни пайове, крокети. 

Порция рибена чорба струва 30 леи (16 лв.), цената на прясната риба варира от 15 до 30 леи (от 6 до 12 лв), 100 гр. миди са 10 леи (4 лв.), 100 гр. скариди са 20 леи (8 лв.). 

Програмата на събитието включва състезание за пригответе най-вкусния рибен борш, а звездата на фестивала е главния готвач Овидиу Цигануш - Барбозу, известен като истински "творец на кулинарни видеа". Той обещава да представи традиционни ястия от риба и морски дарове в едно незабравимо шоу.

Фестивалът продължава и в понеделник (25 март) и ще съвпадне с един от най-големите християнски празници Благовещение, когато на трапезата трябва да присъстват рибни ястия.

/СУ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:56 на 29.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация