site.btaДнес изтича удълженият заради коронавируса краен срок за участие в Международното биенале на малките форми "Плевен 2020"

BOBSTH 11:20:31 09-08-2020
IS1119BO.008
Плевен - художници - краен срок

Днес изтича удълженият заради коронавируса краен срок за участие в Международното биенале на малките форми "Плевен 2020"


Плевен, 9 август /Малин Решовски, БТА/
В Плевен тече усилена подготовка за десетото издание на Международното биенале на малките форми, съобщиха за БТА от галерия "Проф.Илия Бешков", домакин на форума.
Днес изтича удълженият заради коронавируса краен срок за заявяване на участие във форума от желаещи художници. Имат право професионални творци от цял свят, които са свободни сами да изберат тема и техника на изпълнение на творбите си, които да са създадени през последните две години, но да не са участвали в изложби.
Подборът и награждаването ще извърши жури, съставено от СБХ. Художниците могат да изпратят творбите си до днес във вид на цифрови репродукции /в JPG формат, размер на файла от 3 до 5 MB/ на електронната поща на галерията в Плевен /hg_i.beshkov@abv.bg/, след което ще получат отговор, дали са приети от комисията.
Журито ще номинира по петима автори за награди в раздели "Живопис", "Графика", "Скулптура" и "Млад автор" /до 35 години/. Голямата награда ще бъде на Община Плевен - 1500 лв. и диплом, а носителят й ще получи право за самостоятелна изложба в следващото биенале, през 2022 г. Награда ще присъди и СБХ - 1200 лв. и диплом. Отличието на Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий" е 1000 лв. и диплом. Наградата на журито също е 1000 лв. и диплом. Наградата за чуждестранен автор е 800 лв. с диплом. Четири равностойни награди по 800 лв. с дипломи ще бъде присъдени на млади автори в отделните раздели.
Биеналето "Плевен 2020" ще бъде открито в галерия "Проф.Илия Бешков" на 6 ноември от 18.00 ч. и ще продължи до 21 декември 2020 г.




/ИС/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 12:10 на 24.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация