site.btaМарожан: "Искам да завърша сезона с възможно най-добро представяне в София"

Марожан: "Искам да завърша сезона с възможно най-добро представяне в София"
Марожан: "Искам да завърша сезона с възможно най-добро представяне в София"
снимка: БТА

Унгарецът Фабиан Марожан се надява да стигне възможно най-далеч в турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562815 евро. 

Дебютантът в българската столица Марожан по-рано днес елиминира шампиона от 2016 година и бивш номер 9 в света Роберто Баутиста Агут (Испания) с 6:3, 3:6, 7:6(4) и достигна до втория си четвъртфинал в Тура на АТП.

"Започнах много добре в първия сет и продължих силната си игра и в началото на втория. Но после пропуснах някои шансове, заради което може бе се поразколебах психически. В същото време той заигра много добре, успя да ме пробие и да вземе втория сет. След това в третия на два пъти изоставах с пробив, но се радвам, че стигнах до обрат. При 5:4 имах три поредни мачбола на негов сервис, но не се възползвах. Признавам, че това ме ядоса и ако не бях спечелил след това, щях са си счупя ракетата. Но никога не е лесно да завършиш мач, особено срещу бивш играч от топ 10  като него. В тайбрека отново се поуспокоих и си казах, че трябва да бъда агресивен. Поведох с 5:0, а след това получих шанс да затворя мача при моето подаване и го направих, заради което съм много щастлив", каза Марожан, който е 62-и в световната ранглиста в момента.

За място на полуфиналите той ще се изправи срещу поставения под номер 3 и 28-и в класацията на АТП Ян-Ленард Щруф (Германия).

"През миналия сезон се срещнахме на "Чалънджър" в Братислава и изиграх много силен мач срещу Щруф (б.а. Марожан печели с 7:6(5), 3:6, 6:2). Надявам се отново да успея да се представя добре срещу него. Радвам се, че съм в София и имам възможност да играя тук. Ще се опитам да играя възможно най-добре и да спечеля утре, за да продължа колкото се може по-напред", каза Марожан.

/ДВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:10 на 20.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация