site.btaИлия Проданов подава оставка като съветник на земеделския министър

Илия Проданов подава оставка като съветник на земеделския министър
Илия Проданов подава оставка като съветник на земеделския министър

Илия Проданов - председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, подава оставка като съветник на земеделския министър Кирил Вътев. Проданов съобщи това в ефира на "Нова телевизия".

По думите му решението да поеме поста на съветник на министъра е било колективно на асоциацията, колективно е и решението за оставката. Фокусът сега трябва да e  върху това колко много нерешени проблеми има в сектор "Селско стопанство", каза Илия Проданов. 

Той посочи, че предстоящите протести нямат политически характер, единствената им цел е да решат проблемите, които от години тлеят в сектор, който произвежда голяма част от брутния вътрешен продукт на страната. Според председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите проблеми има в целия сектор "Селско стопанство" - при животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци, а фокусът се измества само върху зърнопроизводителите. 

„Надявам се, че премиерът е сгрешил и е искал да каже трактористи, а не терористи”, каза още Проданов по повод изказване от вчера на министър-председателя акад. Николай Денков. Според Проданов "недопустимото" изказване на премиера само обединява хората в земеделието, а не ги разделя. 

Проданов допълни, че още преди 15 дни зърнопроизводителите са поискали среща с премиера, но не са били потърсени за диалог преди решението на Народното събрание за отпадането на забраната за внос на зърно от Украйна. Решението според него е било взето еднолично, без търсене на диалог. Нашите искания са ясни, ако министър-председателят има решение, да го каже публично, призова председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Вчера от асоциацията отказаха среща с премиера.

/ВД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:33 на 27.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация