Община Търговище организира кулинарното състезание „Да се хванем за зелено“ в рамките на 244 Традиционен пролетен панаир. То ще се проведе в първия ден на панаира, 8 май, от 13.00 ч., в Алеята на занаятите, съобщиха от администрацията. Целта е да се приготвят традиционни за търговищкия регион ястия от листни зеленчуци: коприва, киселец, лапад, спанак, зелен лук и други, както и да се припомнят забравени кулинарни рецепти. Ястията ще бъдат оценявани от компетентно жури, с председател шеф Иван Звездев. Награди ще получат участниците с най-вкусните ястия, с най-интересните рецепти, както и тези, които по атрактивен начин представят своите рецепти, обясни говорителят на администрацията Станислва Солакова.
За да прочетете цялата статия
Продължете да четете с абонамент
Вижте условията
/ВД/