site.btaВ Рияд бе открито второто издание на Саудитския медиен форум

В Рияд бе открито второто издание на Саудитския медиен форум
В Рияд бе открито второто издание на Саудитския медиен форум
Снимка: СПА

Второто издание на Саудитския медиен форум започна днес в Рияд, като събитието привлече 1500 представители на медиите, учени и експерти от арабски и други страни, министри, местни и чуждестранни длъжностни лица, предаде Саудитската агенция по печата (СПА). Сред участниците във форума е и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Форумът, на който се обсъжда бъдещето на медиите, е организиран от Саудитската журналистическа асоциация в партньорство с държавния медиен регулатор СБА (SBA - Saudi Broadcasting Authority).

Ръководителят на СБА, който председателства Саудитския медиен форум, Мохамед бин Фахд Ал Харти приветства участниците в проявата и подчерта, че събитието се провежда в Рияд, който с гордост подкрепя ежедневните постижения, растежа и развитието с цел реализиране на мащабната програма "Визия 2030" на Саудитска Арабия. Тази мащабна програма предвижда всеобхватно развитие на страната, което ще е от полза за нейното население, както и изграждане на допълнителен капацитет и насърчаване на инвестициите. 

На форума днес Ал Харти изтъкна значението на прогреса в днешно време и посочи, че Саудитска Арабия  изгражда и оформя собственото си бляскаво бъдеще. Оттук идва и темата на форума: "Медиите в един оформящ се свят". 

В първата сесия на форума, озаглавена: "Новото медийно поколение… Промени и възможности", участваха ръководителят на компанията "Стратеджик иновейшънс" Дейвид Рибой, Хиро Луго-Окандо, който е декан на Колежа по комуникации към университета в Шарджа, генералният директор на Правителственото медийно бюро на Шарджа (SGMB) Тарик Саид Алай и председателят на борда на директорите на Асоциацията на журналистите на Обединените арабски емирства Мохамед Ал Хамади.

 

/ГГ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:37 на 30.09.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация