site.btaПродължава регистрацията за подготвителните курсове за изпита ALTA

Продължава регистрацията за подготвителните курсове за изпита ALTA
Продължава регистрацията за подготвителните курсове за изпита ALTA
Снимка: Министерството на образованието и науката

Българското училище в Сиатъл предоставя възможност на учениците от 9 до 12 клас да се явят на изпита ALTA, стана ясно от публикация във Фейсбук страницата на учебното заведение. 

Желаещите да се регистрират за подготвителните онлайн курсове, които се провеждат в партньорство с Асоциацията на българските училища в Америка - АБСА, все още имат тази възможност. Вторият семестър започва на 29 януари. 

Изпитът ALTA е писмен и устен и се провежда в българското училище в Сиатъл. Той удостоверява, че кандидатът е изпълнил изискванията на средно, високо или професионално стандартизирано ниво на владеене на езика по рамката на aмериканския консул по чужди езици (ACTFL) и снабдява кандидата едновременно с два Печата на двуезичие - "Щатски печат" (Seal of Biliteracy, high school language credit)  и сертификат "Глобален печат на български и английски" (Global Seal of Biliteracy). Глобалният печат идва с идентичен сериен номер и се използва от университети, бизнес организации и правителствени агенции, като предоставя на кандидатa допълнителни парични обезщетения при наемането му на работа в Съединените Американски Щати.

Регистрация за подготвителните курсове и/или за самия изпит (ALTA EXAM’ 2023) може да се направи на следните линкове:

Глобален печат | Българско училище в Сиатъл | ALTA Test Preparation

ALTA | Асоциация на българските училища в Америка

Българският културен клуб, част от който е и българското училище в Сиатъл, е неправителствена организация с многогодишен опит в образованието по български език. Неговата (Global) Seal of Biliteracy ALTA Program е разпозната от 60+ висши учебни заведения на територията на САЩ.

/ЮХ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:54 на 24.02.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация