site.btaДавид Попович със забележително постижение но 100 метра свободен стил, четири златни медала за Италия от втория ден на еврошампионата в Рим

Давид Попович със забележително постижение но 100 метра свободен стил, четири златни медала за Италия от втория ден на еврошампионата в Рим
Давид Попович със забележително постижение но 100 метра свободен стил, четири златни медала за Италия от втория ден на еврошампионата в Рим

Новата звезда в мъжкия кроул Давид Попович направи фурор във втория ден на Европейското първенство по плуване в Рим. Румънецът, който другия месец навършва 18 години, спечели полуфиналните серии в кралската дисциплина 100 метра свободен стил с 46.98 секунди, което е нов европейски рекорд, световен рекорд за юноши и нов рекорд на шампионатите. Попович е едва четвъртият в историята, който плува дистанцията под 47 секунди.

Публиката във Форо Италико имаше поводи за радост в днешния ден след златни медали на италианците Томас Чекон, Маргарита Панциера, Николо Мартинеги и Симона Куадарела.

Чекон вдигна публиката на крака още в началото на вечерната сесия с триумф на 50 метра бътерфлай с 22.89 във финал, в който участва и Йосиф Миладинов, завършил седми с 23.41.

Панциера бе безапелационна на 200 метра гръб с време 2:07.13 минути, завоювайки трета поредна европейска титла. Втора остана британката Кейти Шанахан с 2:09.26, а трета е унгарката Дора Хунмолнар с 2:0973.

 Мартинеги финишира първи във финала на 100 метра бруст за мъже с 58.26 секунди и прибави евротитла към световната преди два месеца в Будапеща. Втори остана друг италианец - Федерико Поджо с 58.98, а трети е литовецът Андриус Сидлаускас с 59.50.

Симона Куадарела донесе четвърто злато за Италия от днешния ден на 800 метра свободен стил с 8:20.54.

Нидерландката Марит Стийнерген триумфира на 100 метра свободен стил за жени с 53.24   секунди. Призовата тройка допълниха французойката Шарлот Боне с 53.62 и Фрея Андерсън от Великобритания с 53.63.

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:51 на 30.11.2022 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация