site.btaВ Област Бургас са ваксинирани 145 000 души, а със завършен цикъл на ваксинация са 74 300

BOBSTH 16:06:01 17-09-2021
RZ1604BO.013
Бургас - коронавирус - пресконференция

В Област Бургас са ваксинирани 145 000 души, а със завършен цикъл на ваксинация са 74 300


Бургас, 17 септември /Галя Тенева, БТА/
От началото на пандемията досега случаите на COVID-19 в Област Бургас са 32 000. Починалите за година и половина са 1176. Трима от тях са били имунизирани. Към момента активни са 5 900 души, в болница се лекуват 215. От тях четирима са ваксинирани и двама с незавършен цикъл на имунизация. Ваксинираните в Бургаско са 145 000, а със завършен цикъл на ваксинация са 74 300. Повече от 30 на сто са ваксинираните учители в областта. Това съобщи на пресконференция в Бургас директорът на местната Регионална здравна инспекция д-р Георги Паздеров.
При четвъртата вълна се запазва тенденцията от 2 до 3 процента от ваксинираните да стигат до болница. Към днешна дата няма имунизирани в интензивни отделения в болници в Област Бургас. Починалите ваксинирани са под 0,3 процента, каза Паздеров. Той допълни, че заболеваемостта в Бургаско последните две седмици е 319 на 100 000 души.
По повод двата епидимични взрива в шивашки и кабелен цех в района, Паздеров информира, че в единия цех работят 21 служители, а другият е със 137 служители и 20 души администрация, работещи на три смени.
Това може да сполети и други малки предприятия. Затова моето послание към всеки собственик и предприемач, е, ако хората му направят избор да се имунизират, ние ще бъдем насреща и на място ще ги ваксинираме. Така няма да страдат хора и няма да има икономически последствия, заяви Паздеров. Той посочи, че повечето заведения в областта се съобразяват с наложеното работно време.
Добре е да мислим не само за днес, а и за утре. Да се подготвим за следващия сезон и да помислим как ще гледа на нас Европа и дали ще имаме толкова туристи, посочи Паздеров.
/РЗ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 16:19 на 22.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация