Троян - Български фестивал на сливата - ден втори

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)

Троян - Български фестивал на сливата - ден втори
Троян (20 септември 2025) С разнообразие от творчески ателиета, „Улица на занаятите“, концерти и ревю на народни носии посрещат посетителите на Български фестивал на сливата в Троян. Вторият ден на фестивала започна със задължителното за празника традиционно запалване на казана за изваряване на сливова ракия. Тазгодишният майстор на ракията, който има честта да даде начало на изваряването на емблематичната за региона течност, е ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който е родом от Троян. Художествена инсталация, изработена от над 10 км прежда посреща посетителите на пешеходния мост в града, а на специална спирка организиран транспорт очаква посетителите на празника, за да ги отведе за разходка и дегустация до „Винпром – Троян“ за „Дни на отворените бутилки". Посетителите на фестивала могат да опитат сливов мармалад, троянския специалитет „жито по сватбарски“ и разнообразие от традиционни специалитети, а емблематичната „Улица на занятите“ през настоящата година е двойно по- голяма и шарена, като по данни на организаторите над 180 са търговците и занаятчиите, които са подредили щандове на нея.
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: кореспондент на БТА в Троян Преслава Иванова (БТ)
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимка
Моля потвърдете изтеглянето на снимката/ите





































