site.btaЗавърши второто обучение за млади журналисти в БТА

Завърши второто обучение за млади журналисти в БТА
Завърши второто обучение за млади журналисти в БТА

На снимката: Рафаела де Марте,  ръководител на Медийния отдел на Европейския парламент, поздрави участниците във второто обучение за млади журналисти

В периода 6-8 ноември 2023 г. в зала "Максим" на БТА се проведе второто обучение за млади журналисти по теми от европейския дневен ред. То бе организирано от БТА, в партньорство с ЕП, като в него се включиха 14 журналисти от различни медии. 

Как функционират институциите на общността, как се формират европейските политики и от какво зависи тяхното прилагане в държавите членки, какви са ценностите на ЕС, бяха основните въпроси във фокуса на обучителната програма.

Лектори бяха водещи експерти по европейски въпроси и опитни действащи журналисти: проф. Ингрид Шикова, доц. Иван Начев, доц. Георги Лозанов, доц. Ралица Ковачева, д-р Първан Симеонов, Николай Желязков и Ива Тончева.

България е сред осемте държави, които провеждат програмата за обучение на млади журналисти.

 

След първото обучение, в което участваха 10 млади журналисти през април, на второто през ноември сертификати получиха: 

Ивайло Илиев - ACTUALNO.COM;
Анелия Пенкова - БТА
Вяра Николова - в. "Дневник"
Мария Стоева - БНР
Елена Пъневска - БНР
Чериса Нанова - НРВ ФОКУС
Симона-Алекс Михалева - БТА
Ружа Райчева - OFFNews
Кристина Минчева - OFFNews
Михаил Панайотов - БНТ
Мелина Василева - Уеб платформите на bTV Media Group
Мартина Христова - БТА
Криста Янинска - Радио „Алма Матер Класик ФМ"
Радослав Александров - Фондация Инфо Спейс/ Меdiapool.bg

В националния модул бяха представени общи знания за европейските институции, а Европейският модул предвижда обучение през март 2024 г. в Европейския парламент в Брюксел за четирима от участниците, избрани на базата на резултатите от представянето им в националното обучение. 

 

/АП/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:36 на 01.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация