site.btaБългарски фестивал се организира в Такашимая Шинджуку, Токио, между 27 август и 2 септември


Български фестивал се организира в Такашимая Шинджуку, Токио, между 27 август и 2 септември 2025 г. Това анонсират от Посолството на България в Япония чрез публикация в официалната си Фейсбук страница.
„Събитието се реализира за първи път и има за цел да промотира българската кухня и традиционни продукти. В специално разработеното от Людмила Костова меню са включени популярни български ястия“, разказват от екипа на Посолството и допълват, че по време на фестивала се предлагат български стоки, сред които: баница, ракия, вино, газирана розова вода, мед, розово сладко, чай от розови листа и българско кисело мляко.
Сред гостите на откриването на фестивала бяха посланикът на България в Япония Мариета Арабаджиева, служители на посолството, както и представители на ръководството на Такашимая.
/ЙК/
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина