site.btaКултурната фламенко асоциация „Алма Фламенка“ ще участва в четвъртото издание на Международния фестивал „БалканФолк“ в Палма де Майорка

Културната фламенко асоциация „Алма Фламенка“ ще участва в четвъртото издание на Международния фестивал „БалканФолк“ в Палма де Майорка
Културната фламенко асоциация „Алма Фламенка“ ще участва в четвъртото издание на Международния фестивал „БалканФолк“ в Палма де Майорка
Снимка: Културна фламенко асоциация "Алма Фламенка" - Испания

Асоциация „БалканФолк – Майорка“ в Испания представи в своята Фейсбук страница поредните участници в четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал „БалканФолк“, който ще бъде организиран на 3 и 4 октомври 2025 г. в Палма де Майорка, Испания. Това е Културната фламенко асоциация „Алма Фламенка“ (Alma Flamenca). 

„Алма Фламенка е основана в испанската община Калвия през 2023 година и ще участва в нашия фолклорен фестивал за втора поредна година, запознавайки зрителите с културата на фламенкото“, разказват организаторите. 

Към танцовата асоциация функционират осем групи, в които участват танцьори на различни възрасти, разпределени в няколко нива на обучение. 

„Освен сценичните си изяви, Културната фламенко асоциация „Алма Фламенко“ организира и различни годишни събития, имащи за цел да увеличат познанието за фламенкото и да насърчават изкуството във всичките му аспекти“, допълват от „БалканФолк – Майорка“. 

Както БТА писа, танцовият състав към Асоциация „БалканФолк – Майорка“ е основан през 2017 година от група българи, „в чиито сърца и души живее и трепти българският фолклорен дух“. 

Първото издание на Международния фолклорен фестивал танцьорите от „БалканФолк“ организират през 2019 г. Следват още два фестивала – през 2023 г. и 2024 г., като тази година през октомври ще се състои четвъртото издание на инициативата, обединяваща фолклора на изпълнители от различни краища на света. 

/ЙК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 16:58 на 22.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация