site.btaТуристическият информационен център в Болград кани на дегустации на български ястия и обиколки в украинската част на Бесарабия

Туристическият информационен център в Болград кани на дегустации на български ястия и обиколки в украинската част на Бесарабия
Туристическият информационен център в Болград кани на дегустации на български ястия и обиколки в украинската част на Бесарабия
Снимка: Туристическият информационен център в Болград / Фейсбук

Историческата област Бесарабия, населена предимно с българи, е във фокуса на нова покана за туристическа обиколка, отправена от Информационния център в Болград, Украйна. Поканата бе публикувана на Фейсбук страницата на центъра.

„Открийте многоликия Болград – край на уникална история, национални традиции, вкусна кухня и природно оздравяване“, призовават организаторите.

По думите им екипът на центъра съдейства за организирането на индивидуални екскурзии, които включват посещения на исторически забележителности, гастрономически обиколки и дегустации, оздравителни комплекси и природни извори, етнографски събития, разходки, фототурове и срещи с местни занаятчии.

Част от програмата е и дегустация в подземията на Болград за групи до 15 души. Посетителите ще могат да опитат сирена от „Щедра околия“, бесарабско вино от Vinopion, както и мед от „Меден център“.

„Това е чудесна възможност да прекарате семеен празник, да отбележите професионален ден с колеги или да запознаете гости с гастрономическото наследство на Бесарабия“, посочват още от екипа. 

Продължителността на дегустацията е между 1,5 и 2 часа.

Както БТА писа, град Болград е административен център на Болградския район в рамките на административно-териториалната реформа от 17 юли 2020 г. В района влизат 10 общини, в които над 60% от населението е българско.

/ИКВ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 08:54 на 31.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация