site.btaБългарското училище „Св. Климент Охридски“ в Годалминг, Великобритания, започна записване на ученици за новата учебна година

Българското училище „Св. Климент Охридски“ в Годалминг, Великобритания, започна записване на ученици за новата учебна година
Българското училище „Св. Климент Охридски“ в Годалминг, Великобритания, започна записване на ученици за новата учебна година
Снимка: Българско училище "Св. Климент Охридски" - Годалминг, Великобритания

Българското училище „Св. Климент Охридски“ в Годалминг, Великобритания, сподели в официалната си Фейсбук страница началото на кампания за записване на ученици за учебната 2025/2026 година.  

От публикуваната информация научаваме, че учебните програми, по които се организира обучението са одобрени от българското Министерство на образованието и науката, а на учениците се предоставят безплатни учебници и учебни помагала в началото на всяка нова учебна година. 

„Нашето училище се гордее с 14-годишната си история и традиции в обучението и възпитанието на любов към българския език, история и култура“, отбелязват преподавателите и допълват, че учебното заведение издава на своите възпитаници сертификати за завършен клас или етап, които се признават в България. 

Родителите, желаещи да получат повече информация за организацията на учебния процес или да зададат своите въпроси могат да изпратят мейл до: pminchev@btinternet.com. 

Както БТА писа, Българското училище „Св. Климент Охридски“ в Годалминг, Великобритания, е създадено през 2010 г. по идея на Петър Минчев и Диляна Александрова. Училището е включено в списъка на неделните училища в чужбина на българското Министерство на образованието и науката. В него заедно с обучението по български език, литература и българска история се провеждат и различни работилници, ателиета и творчески занимания, благодарение на които децата имат възможност да надграждат познанията си за България, нейната история и култура.

/ЙК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 05:03 на 10.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация