site.btaБоядисване на яйца за Великден организират днес от Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг

Боядисване на яйца за Великден организират днес от Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг
Боядисване на яйца за Великден организират днес от Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг
Снимка: Александър Леви/БТА, архив

От Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг съобщиха за рубриката „БГ Свят“ на БТА, че днес, 19 април, от 13:30 часа местно време съвместно с Дамски клуб „Българките в Лайпциг“ организират боядисване с различни техники на яйца за Великден.

„Всеки може да си донесе 6-10 сурови яйца, които ще бъдат сварени в кухнята на помещението и след това ще има възможност да се обмени опит в различни техники на боядисването на яйца. Внимание: не всички яйца ще бъдат здрави след варенето“, посочиха от сдружението.

От екипа му добавиха, че ако някой вече е боядисал яйца, може да донесе от тях, за да разменят помежду си.

„Кафе, чай, боя за яйца и т.н. от нас! Доброто настроение и всякакви домашни или готови козунаци са добре дошли“, допълниха от културната организация.

Както БТА писа, Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг е официално основано на 20 ноември 2023 г., но дейността му датира от поне година преди това, а идеята за Сдружението е на няколко години, посочиха по-рано от екипа му.

Към Сдружението има различни проекти: „Съботни занимавки“, театралната група, вокална група, Дамски клуб „Българките в Лайпциг“, народни танци за деца над шестгодишна възраст, както и български народни танци за възрастни „Хоротропница“.

/ЙК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 12:26 на 28.11.2025 Новините от днес

Всяко поведение, което унизява личността и достойнството на човек е престъпление, научиха ученици от ПГ по икономика и мениджмънт – гр. Кюстендил, като участници в „Свободата да знаеш“ – образователен проект на Окръжен съд – Кюстендил и немската организация „Харта 22“

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация