site.btaКоледни хлябове декорираха учениците от Българското училище в Сиатъл

Коледни хлябове декорираха учениците от Българското училище в Сиатъл
Коледни хлябове декорираха учениците от Българското училище в Сиатъл
Снимка: Българското училище в Сиатъл/Фейсбук

Честваме българските коледни традиции в Българското училище в Сиатъл. Нашите малки съкровища прекараха един незабравим ден, декорирайки своите традиционни коледни хлябове, съобщават от образователното средище на своята страница във Фейсбук.

„С всяко оформяне на тестото и всяко изрязване на символ, те тъкаха нишки от спомени и традиции, които ще носят в сърцата си завинаги. От кръстовете, символизиращи нашата вяра, до сноповете жито, които носят послание за изобилие и благоденствие, всяка фигура в хляба разказва история. История за нашите корени, за семейството и за любовта, която ни свързва“, посочват от учебното заведение.

От екипа му добавят, че според тях образованието е не само за езика, а за сърцето и душата:

„Ние сме тук, за да вдъхновим любов към майчиния ни език и да предадем на децата ни богатството на нашата култура и вяра. Погледнете в очите им и ще видите искрите на радост и гордост, които светят, докато празнуват своята идентичност. С всяка усмивка и всяко щастливо лице ние сме истински благословени да имаме тези деца в нашето училище. Те са нашето бъдеще, носители на традициите и ценностите, които ни правят това, което сме“.

Българското училище в Сиатъл е създадено през 2011 година, а от 2023 година се премества на ново място – в град Къркланд, Вашингтон.

/ЙК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 06:55 на 28.06.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация