site.btaУченици от Българското училище „Паисий Хилендарски“ в Париж декорираха великденски яйца

Ученици от Българското училище „Паисий Хилендарски“ в Париж декорираха великденски яйца
Ученици от Българското училище „Паисий Хилендарски“ в Париж декорираха великденски яйца
Снимка: Българско училище "Паисий Хилендарски", Париж/ Фейсбук

Ученици от Българското училище „Паисий Хилендарски“ в Париж, Франция, декорираха великденски яйца по време на тематични занятия, посветени на пролетните празници. Това съобщават от образователното средище чрез публикация в своята Фейсбук страница.

„За да се подготвят за отбелязването на православния Великден, най-малките ни възпитаници изрисуваха и боядисаха прекрасни великденски яйца. Това е техният поздрав за всички, които много скоро ще отбележат светлия празник“, пишат от педагогическия екип на Българското училище „Паисий Хилендарски“.

По време на организираните занимания децата имаха възможност да научат и приложат разнообразни техники за боядисване на яйца и да декорират вече оцветените с тематични стикери.

От екипа на училището споделят още, че след празничните дни планират да направят традиционна интернет изложба, заради която отправят покана към учениците, техните родители, близки и приятели да изпращат снимки на боядисани великденски яйца.

Както БТА писа, училище „Паисий Хилендарски“ в Париж е създадено като българска образователна институция към Асоциация „Европа, Култура, Обмен“. То отваря врати на 6 септември 2014 година в сърцето на Осми квартал в Париж и през настоящата година ще отбележи 10 години от основаването си. Училището предлага обучение по български език и литература, история и география на България, като се следват програми на българското Министерство на образование и науката. В учебното заведение се реализират и редица извънкласни дейности, свързани с опознаване и съхраняване на българските традиции, култура и фолклор.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:01 на 17.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация