site.btaУченици от български училища зад граница ще могат да участват в конкурс за поезия „И мисля аз, че ти си Тя!“

Ученици от български училища зад граница ще могат да участват в конкурс за поезия „И мисля аз, че ти си Тя!“
Ученици от български училища зад граница ще могат да участват в конкурс за поезия „И мисля аз, че ти си Тя!“
Снимка: Къща музей „Пейо Яворов” в Чирпан

Ученици от осми до 12 клас от цялата страна и от българските училища в чужбина са поканени да участват в Националния конкурс за поезия „И мисля аз, че ти си Тя!“. Това става ясно от съобщение във Фейсбук страницата на Къща музей „Пейо Яворов” в Чирпан, който е организатор на надпреварата заедно с Община Чирпан и Фондация „Яворов”.

„За всички гимназисти, които желаят да развихрят вдъхновение и перо! Не се колебайте, опитайте и открийте у себе си таланта на творец. Годината на Яворов е, а за нашето училище и самият месец април е Яворов! С надежда да имаме участници сред вас, пишете стихове, провокирайте таланта си!“, призовават от Българското училище „Кирил и Методий“ в Париж. 

Стихотворенията трябва да бъдат на любовна тема, като всеки автор може да представи до три творби. Към творбите трябва да бъде приложена информация за участника: име, адрес, училище, клас, електронен адрес и телефон за връзка. 

Председател на журито, което ще оценява литературната стойност на конкурсните работи, е поетесата Камелия Кондова, а останалите членове са поетесата Левена Филчева и Делиана Начева – уредник в Къща музей „Пейо К. Яворов“ – Чирпан. Отличените ще получат грамоти и награди.

Крайният срок за получаване на творбите е 12 март, вторник. Те трябва да бъдат изпратени на: yavorovmuseum@abv.bg за конкурса „И мисля аз, че ти си Тя!”. 

В надпреварата няма да бъдат допускани за участие вече публикувани творби.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 23 март във Фейсбук страницата на Къща музей „Пейо Яворов” в Чирпан и на електронния сайт на музея www.javorovhouse.info

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:16 на 18.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация