site.btaУченици от училище „Иван Станчов“ в Лондон се срещнаха с проф. Петър Петров от Имперския колеж

Ученици от училище „Иван Станчов“ в Лондон се срещнаха с проф. Петър Петров от Имперския колеж
Ученици от училище „Иван Станчов“ в Лондон се срещнаха с проф. Петър Петров от Имперския колеж
Снимка: Училище „Иван Станчов“ в Лондон

Учениците от седми и осми клас в Българското училище „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон се срещнаха с проф. Петър Петров, главен специалист в департамента по материалите в Имперския колеж, Лондон. Това съобщи в своя сайт образователното средище. 

По време на разговора, озаглавен „Материали, вдъхновени от природата“, учениците и техният гост се опитаха да отговорят на въпросите каква е разликата между магията и науката, може ли да оцветяваме без боя, да лепим без лепило, да правим невидими обекти.

С примери от природната среда, която ни заобикаля, проф. Петров демонстрира някои от последните научни постижения, които вече се прилагат в практиката и ежедневието на хората от 21 век. 

Гостът разказа на учениците за работата на своя експертен екип и насочи вниманието им към възможностите на бъдещето, които биха улеснили живота на хората, ако науката се използва за градивни цели, полезни за цялото общество.

Срещата протече при голям интерес, бяха зададени много въпроси, а на финала всеки ученик получи индивидуален подарък – „вълшебна“ линия за работа в клас, чийто цвят се променя при допир с ръка.

Българското училище „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон откри новата учебна 2023/2024 година с тържество пред септември. Специални гости бяха българският посланик Марин Райков и Снежина Мечева – дългогодишен директор на училището. Тържеството за началото на новата учебна година започна с обръщение на новия директор на училището д-р Валентина Александрова-Кирова.

Какво разказа тя за рубриката „БГ Свят“ на БТА вижте тук

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:16 на 20.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация