site.btaНад 60 българи се включиха в информационен ден в Пафос, Кипър

Над 60 българи се включиха в информационен ден в Пафос, Кипър
Над 60 българи се включиха в информационен ден в Пафос, Кипър
Снимка: „БГ Фактор“

Повече от 60 българи от Пафос, Кипър, се възползваха от възможността да се срещнат с Илиян Георгиев, директор на Националния осигурителен институт (НОИ) – Благоевград, и трудовото ни аташе Емануела Симард. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ на БТА Живка Милова, главен редактор на електронното издание за българите в Кипър „БГ Фактор“.

Срещата се проведе в Българското училище в Пафос.

Основните теми в разговора бяха в областта на пенсионирането в България и Кипър и получаването на обезщетение за безработица и в двете страни.

Част от присъстващите обявиха, че ще посетят и предстоящата среща в Лимасол на 28 октомври, която ще се проведе в българското училище ,,Св. Климент Охридски”, на адрес: Лимасол 3021, ул. „Идалиу“ 17. За там не е необходимо предварително записване.

В сряда, 23 октомври от 9:30 часа местно време в Посолството ни в Никозия ще се състои и втората среща с българи в Кипър, която е със записване. 

На нея отново ще присъстват експерти от НОИ България, представител на Здравното осигуряване в Кипър и Мариос Димитриадис –  представител на Служба „Социално осигуряване“ в Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Кипър. Той е специалист по пенсионни въпроси за стаж и възраст, обезщетения за инвалидност и прилагане на Европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

Предварително записване може да се осъществи на електронната поща на Службата по трудови и социални въпроси в Никозия: еmanuela.simard@mlsp.government.bg или на телефон 0030 210 674 4680.

Срещите се организират със съдействието на електронната медия за българите в Кипър „БГ Фактор“. След края на серията от срещи в Кипър, изданието ще помести поредица от информации, касаеща разискваните теми.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:25 на 09.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация