site.btaБългарски млечни продукти бяха представени в Ню Йорк

Български млечни продукти бяха представени в Ню Йорк
Български млечни продукти бяха представени в Ню Йорк
Снимка: Генерално консулство в Ню Йорк

Представяне на български млечни продукти се състоя в Ню Йорк, съобщиха от Генералното ни консулство там на страницата си във Фейсбук. Участие взе и дипломатическият ни представител Ангел Ангелов. 

Събитието бе организирано с подкрепата на програмата на Европейския съюз „Уникални европейски сирена“ (European Unique Cheeses) и се проведе в нюйоркски ресторант. 

В него се включиха още дистрибутори, журналисти и професионални ценители на кулинарни деликатеси и вина, които бяха запознати с качествата на българските сирена и кашкавали и стриктните стандарти за качество, следвани при тяхното производство, отбелязаха от дипломатическото ни представителсво в Ню Йорк.   

Генералният консул взе думата, за да приветства представянето на български млечни продукти в САЩ и сподели с гостите високата си оценка за техните вкусови качества. В последвалия разговор с българските производители бяха обсъдени възможностите за по-активно промотиране на национална хрантелно-вкусова продукция в САЩ. 

Националната асоциация на млекопреработвателите, която бе организатор на събитието, е сред няколкото български производители, които вземат, с подкрепата на програмите на Евросъюза - European Quality Basket, Gold Quality PDO / PGI и European Unique Cheeses, участие в престижното изложение на хранителни продукти „67th Summer Fancy Food Show” в Javits Center в Ню Йорк. 

/ЙК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:11 на 10.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация