site.btaБългарски млечни продукти бяха представени в Ню Йорк
Представяне на български млечни продукти се състоя в Ню Йорк, съобщиха от Генералното ни консулство там на страницата си във Фейсбук. Участие взе и дипломатическият ни представител Ангел Ангелов.
Събитието бе организирано с подкрепата на програмата на Европейския съюз „Уникални европейски сирена“ (European Unique Cheeses) и се проведе в нюйоркски ресторант.
В него се включиха още дистрибутори, журналисти и професионални ценители на кулинарни деликатеси и вина, които бяха запознати с качествата на българските сирена и кашкавали и стриктните стандарти за качество, следвани при тяхното производство, отбелязаха от дипломатическото ни представителсво в Ню Йорк.
Генералният консул взе думата, за да приветства представянето на български млечни продукти в САЩ и сподели с гостите високата си оценка за техните вкусови качества. В последвалия разговор с българските производители бяха обсъдени възможностите за по-активно промотиране на национална хрантелно-вкусова продукция в САЩ.
Националната асоциация на млекопреработвателите, която бе организатор на събитието, е сред няколкото български производители, които вземат, с подкрепата на програмите на Евросъюза - European Quality Basket, Gold Quality PDO / PGI и European Unique Cheeses, участие в престижното изложение на хранителни продукти „67th Summer Fancy Food Show” в Javits Center в Ню Йорк.
/ЙК/
В допълнение
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимки
Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите
news.modal.header
news.modal.text