site.btaУчилище „Христо Ботев“ в Ню Йорк приключи учебната година с пикник сред природата

Училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк приключи учебната година с пикник сред природата
Училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк приключи учебната година с пикник сред природата
Снимка: Училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк (Bulgarian School - New York)

Българското училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк, САЩ, приключи учебната година с пикник сред природата. Това съобщиха от образователното средище на своята страница във Фейсбук.

На празника присъстваха деца, родители, учители. Проведено бе и състезание за „Лъвски скок“ - третата инициатива тази година в памет на Васил Левски, реализирана от училището.

Животът и делото му почетохме през февруари в класните стаи, а през месец април учениците ни от 12 клас се включиха в превод на книга за Левски - проект на музей „Васил Левски“, Карлово. Участниците в този проект са български училища зад граница, а книжката за Дякона ще бъде преведена на над 20 езика“, съобщиха още от учебното заведение.

По време на пикника се проведоха също състезания по скачане с чувал, волейболни мачове между родители и ученици, футболни срещи, игри на федербал. Випуск 2023 получи „любима българска книга от любим български автор“. Български книжки получиха и учениците от първи клас. „Вкусна храна, чудесно време и невероятни преживявания“, обобщават проведения пикник от просветното средище. 

Българското училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк е създадено през 2005 г. Учениците получават удостоверения, с които продължават обучението си по български език на територията на България без да полагат приравнителни изпити, е посочено на сайта на училището.

/ИВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:38 на 28.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация