site.btaДеца от българско училище в Рим влязоха в ролята на журналисти

Деца от българско училище в Рим влязоха в ролята на журналисти
Деца от българско училище в Рим влязоха в ролята на журналисти
Снимка: Българското училище „Асен и Илия Пейкови“ в Рим

Децата от българското училище „Асен и Илия Пейкови“ в Рим влязоха в ролите на репортери и журналисти. Превъплъщението им е по повод снимките на документален филм, който се създава по идея на българска интернет телевизия. Гости на малките актьори бяха актьорът Георги Новаков, журналистката Паулина Новакова и режисьорът Борис Славчев.

„И тази седмица се оказа много продуктивна. Вчера успяхме да довършим и кукерските маски. Беше интересно и забавно, както винаги. Благодарим на режисьора Борис Славчев за съдействието и работата с децата! Имахме и страхотен късмет, че актьорът Георги Новаков и журналистката Паулиана Новакова взеха участие в снимките“ , отбелязват от учебното заведение на страницата си във Фейсбук. 

Българското училище „Асен и Илия Пейкови" в Рим е създадено през 2014 година от родители в отговор на осъзнатата нужда от структурирано и систематично обучение по български език и литература, история, география, култура и традиции на България за деца, живеещи в Италия, пише на официалния сайт на Агенцията за българите в чужбина. 

От 2015 година БНУ „Асен и Илия Пейкови“ е член на Асоциацията на неделните училища в чужбина. През 2016 г. училището отваря врати и в градчето Нетуно, в близост до Рим, където се намира една от българските общности на Апенините. 

През 2022 г. училището се реорганизира, като запазва само основното си седалище в Рим и отваря врати филиал единствено във Флоренция.

/ЙК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:31 на 04.10.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация