site.btaБългарски ястия бяха представени на Фестивала на международната кухня в Ню Йорк

Български ястия бяха представени на Фестивала на международната кухня в Ню Йорк
Български ястия бяха представени на Фестивала на международната кухня в Ню Йорк
Снимки: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Генералното ни консулство в Ню Йорк представи ястия от българската кухня и вина по време на годишния Фестивал на международната кухня, организиран от Асоциацията на чуждестранните консули в Ню Йорк. Домакин бе Генералното консулство на Турция.

На събитието, в което участваха с щандове и културна програма 13 държави от Европа, Латинска Америка, Близкия Изток и Азия, присъстваха над 500 гости, включително представители от дипломатическите среди и местните власти.

В съответствие с регламента за участие, страната ни бе представена с три национални ястия (пататник, кюфтенца със сос и млечна баница), както и с бяло и червено вино (от традиционния български винен сорт мавруд). В украсата на българския щанд бе включено и малко кукерче.

/МГ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:07 на 03.10.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация