site.btaБългарски ястия бяха представени на Фестивала на международната кухня в Ню Йорк


Генералното ни консулство в Ню Йорк представи ястия от българската кухня и вина по време на годишния Фестивал на международната кухня, организиран от Асоциацията на чуждестранните консули в Ню Йорк. Домакин бе Генералното консулство на Турция.
На събитието, в което участваха с щандове и културна програма 13 държави от Европа, Латинска Америка, Близкия Изток и Азия, присъстваха над 500 гости, включително представители от дипломатическите среди и местните власти.
В съответствие с регламента за участие, страната ни бе представена с три национални ястия (пататник, кюфтенца със сос и млечна баница), както и с бяло и червено вино (от традиционния български винен сорт мавруд). В украсата на българския щанд бе включено и малко кукерче.
/МГ/
news.modal.header
news.modal.text