site.btaСемейното производство „Балкански ястия“ организира дегустация на традиционна българска храна по време на фестивала на виното в Украйна
Семейното производство „Балкански ястия“ от град Болград организира дегустация на традиционна българска храна в рамките на международния фестивал на виното „Bolgrad Wine Fest“, който се състоя на 8 ноември в Украйна. Това съобщиха от „Балкански ястия“ на страницата си във Фейсбук.
Програмата започна с екскурзия из производството, последвана от празнична вечеря под надслов „Димитровден е!“, която включваше традиционни български ястия като каварма, тиквеник и печена дюля.
„Балкански ястия“ е семейно предприятие за месни деликатеси, създадено от българското семейство Сергей и Наталия Русеви. То е част от гастрономическия маршрут „Пътища на виното и вкуса на Украинска Бесарабия“. Продуктите се изработват по традиционни балкански рецепти с местни суровини и подправки.
Освен производствената си дейност, предприятието развива и туристическа локация, която включва фирмен магазин и дегустационна зала в стила на традиционна българска механа с музейна експозиция, посветена на културата и бита на бесарабските българи.
Както БТА писа, град Болград е административен център на Болградския район в рамките на административно-териториалната реформа от 17 юли 2020 г. В района влизат 10 общини, в които над 60% от населението е българско.
/ЙК/
Потвърждение
Моля потвърдете купуването на избраната новина