Асоциация на европейските журналисти – България – Прессъобщение

site.btaАЕЖ и платформата за ученическа журналистика sCOOL Media предлага и още една безплатна възможност за обучение на младежи журналисти

АЕЖ и платформата за ученическа журналистика sCOOL Media предлага и още една безплатна възможност за обучение на младежи журналисти
АЕЖ и платформата за ученическа журналистика sCOOL Media предлага и още една безплатна възможност за обучение на младежи журналисти
Снимка: Асоциация на европейските журналисти – България

АЕЖ и платформата за ученическа журналистика sCOOL Media предлага и още една безплатна възможност за обучение на младежи журналисти.

Стипендиантска програма „Отвъд границите: Журналистика от и за младежи“ ще даде възможност на десет младежи от България и също толкова от Румъния да влязат в ролята на репортери за няколко месеца, както и да общуват и обменят опит с връстници от съседната страна.

Участниците ще се включат в два практически семинара - един в България и един в Румъния, ще работят с опитни журналисти и редактори от региона и ще могат да подготвят журналистически материал, който ще бъде публикуван на три езика.

Организаторите – Асоциацията на европейските журналисти в България, в партньорство с румънското младежко издание Gen Revista – покриват всички разходи по пътуването, настаняването и участието в проекта. Инициативата се финансира от проект PROTEUS на Трансатлантическата фондация, съфинансиран от Европейския съюз. 

Научете повече и кандидатствайте за стипендиантската програма „Отвъд границите: Журналистика от и за младежи“ : срок 25 април.

Няма ограничение и един и същи кандидат може да заяви интерес и към двете възможности. Обърнете внимание, че се изисква владеене на английски и по тази причина и кандидатстването е на този език. Ако сте ученик, не губете време, а кандидатствайте веднага. Ако сте възрастен, споделете с познати ученици.

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:11 на 29.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация