site.btaОБНОВЕНА Започна приемането на протоколите на секционни избирателни комисии от Общинската избирателна комисия в "Арена София"

Започна приемането на протоколите на секционни избирателни комисии от Общинската избирателна комисия в "Арена София"
Започна приемането на протоколите на секционни избирателни комисии от Общинската избирателна комисия в "Арена София"
Снимки: Асен Тонев/БТА

Започна приемането на протоколите на секционни избирателни комисии (СИК) от Общинската избирателна комисия в "Арена София". На първия тур приемането на протоколите започна около 22:00 часа и продължи до около 13:00 часа на следващия ден. В София гражданите имаха възможност да упражнят правото си на глас днес в общо 1639 секции.

Надявам се да приключим по-рано, тъй като кандидатите са само двама. Избират се 22 кметове на райони, седем на кметства и кмет на Столична община, каза пред журналисти председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Полина Витанова. Протоколите, които трябва да се приемат, са около 3500.

Имаше много сигнали за проблеми с бюлетини, които нямат отчетен вот, само малки отрязъци са, или граждани не са могли да гласуват и им е давано повторно. За всичко това са съставени необходимите протоколи от СИК. В 17 избирателни секции е било преустановено машинното гласуване. Всеки протокол ще бъде преглеждан индивидуално и ще се решава как да бъде приет, обясни Витанова.

Относно тенис турнира от сериите АТП 250 в София, който предстои в "Арена София", Витанова обясни, че ОИК имат писмен ангажимент към Българската федерация по тенис да освободят залата до 12:00 часа на 7 ноември. По договор залата е на разположение на ОИК до 8 ноември.

/РИ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:22 на 02.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация