Парламентарни избори – кандидатски листи – водачи – Враца

site.btaКои са водачите на листи в Шести МИР-Враца

Кои са водачите на листи в Шести МИР-Враца
Кои са водачите на листи в Шести МИР-Враца
Снимка: РИК-Враца

Общо 31 парти и коалиции са се регистрирали за предстоящите парламентарни избори в Шести многомандатен избирателен район (МИР) - Враца, а кандидатите за депутати са общо 183-ма.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водачът на листата на „Има такъв народ“, в която влизат шестима кандидати за народни представители, е Иван Руменов Клисурски. Според сайта на Народното събрание той е на 26 години, бил е народен представител в две предишни народния събрания. За БТА Клисурски допълни, че е магистър в професионално направление "Медицина", има и квалификация по Здравен мениджмънт.

2. Водачът на листата на „Глас народен“, в която влизат трима кандидати за народни представители, е Борислав Николаев Маринов. За БТА Маринов съобщи, че е роден в град Бяла Слатина, на 45 години е, има висши образования  - „Стопанско управление“, „Финанси и банково дело“ и за учител по икономика, в момента се занимава с финанси.

3. Водачът на листата на коалицията от партии (КП) „Синя България“, в която влизат осем кандидати за народни представители, е Петко Иванов Петков. Той е на 59 г., до 1993 г. е работил в Атомната електроцентрала „Козлодуй“, след това известно време се е занимавал с частен бизнес, а от 2007 г. до момента е кмет на с. Гложене, съобщи той за БТА.

4. Водачът на листата на КП „Ние гражданите“, в която влизат трима кандидати за народни представители, е Искрен Валериев Дилов. За БТА той съобщи, че е на 50 г., завършил е Университета за национално и световно стопанство, магистър е по икономика, в момента е вещо лице към съда и развива частен бизнес в областта на застраховането.

6. Водачът на листата на „Български гласъ“, в която влизат 10 кандидати за народни представители, е Евгени Ангелов Ефремов. Според предоставената от него информация за БТА е на 38 г., има магистратура „Финансов мениджмънт“, завършил е и курс по „Бизнес комуникация на руски език“, работил е в банки, в Общинска служба „Земеделие“- Криводол и в частна фирма, общински съветник е.

7. Водачът на листата на „Коалиция на розата“, в която влизат петима кандидати за народни представители, е Цено Спасов Велчев. За БТА той съобщи, че е роден е в град Оряхово, на 80 години е, има средно специално образование, бил е председател на Трудово кооперативно земеделско стопанство (ТКЗС) преди 1989 г., след това е бил ръководител на Дружество за заетост, дългогодишен общественик, в момента е пенсионер.

8. Водачът на листата на КП „Център“, в която влизат шестима кандидати за народни представители, е Веселин Асенов Цветков.

9. Водачът на листата на КП „Солидарна България“, в която влизат 10 кандидати за народни представители, е Владимир Борисов Владимиров. За БТА той съобщи, че е на 67 години, работил и дълги години в АЕЦ „Козлодуй“, а в момента се занимава със синдикална дейност – председател е на Федерация „Атомна енергетика“ към КТ „Подкрепа“. 

10. Водачът на листата на политическа партия „Единение“, в която влизат четирима кандидати за народни представители, е Анели Димитров Христов. Той е на 57 г., инженер, работил е повече от 37 години като началник-смяна „Реакторно оборудване“ в Атомната електроцентрала „Козлодуй“. След пенсионирането става механик в „Енергоремонт“ – Козлодуй и до момента работи във фирмата, съобщи самият той за БТА.

11. Водачът на листата на партия „Българско национално обединение“, която се състои от двама кандидати за народни представители, е Калин Гошев Кръстев.

12. Водачът на листата на „Възраждане“, в която влизат седем кандидати за народни представители, е Ивайло Василев Папов. Според сайта на Народното събрание той е на 46 години, учител по образование и професия, народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание.

13. Водачът на листата на „Морал, единство, чест“, в която влизат шестима кандидати за народни представители, е Красимир Цветков Манов. За БТА той съобщи, че е роден във врачанското село Чирен, има две висши образования – едното е сондажен инженер, а другото – Финансов мениджмънт, бивш изпълнителен директор на „Проучване и добив на нефт и газ“ АД.

14. Водачът на листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", в която влизат 12 кандидати за народни представители, е Деница Димитрова Симеонова. Тя е на 32 години, се съобщава на официалния сайт на „Продължаваме промяната“. Била е народен представител от коалицията от 47-ото Народно събрание досега. Председател на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз (октомври 2022 - януари 2023 г.), магистър по Електронно управление на английски език и бакалавър по Индустриално инженерство на английски език.

15. Водачът на листата на „Народна партия „Истината и само истината“, която се състои от трима кандидати за народни представители, е Магдалена Ненова Дюлгерова.

16. Водачът на листата на „Български възход“, в която влизат четирима кандидати за народни представители, е Камелия Илиева Каменова. Според предоставената от нея информация на БТА тя има бакалавърска степен по "Предучилищна педагогика" с френски и английски език и магистърска степен по "Социално-педагогическа работа с деца в риск", работила е в сферата на търговията и социалните услуги, от дълги години се занимава с благотворителност.

17. Водачът на листата на КП „Граждански блок“, в която влизат седем кандидати за народни представители, е Георги Младенов Младенов.

18. Водачът на листата на партия „Общество за нова България“, в която влизат двама кандидати за народни представители, е Цветелин Йорданов Цветанов.

19. Водачът на листата на Коалиция „Левицата“, в която влизат трима кандидати за народни представители, е Йордан Иванов Малджански. Според предоставената от него информация на БТА той е на 72 години, завършил е Селскостопанска академия, специалност "Зоотехника". Бил е на ръководни позиции на различни места, свързани с животновъдството. От 1981 г. е научен сътрудник по овцевъдство, има издадена книга.

20. Водачът на листата на „Партия на Зелените“, в която влизат двама кандидати за народни представители, е Ивелина Васкова Йотова.

21. Водачът на листата на „Ние идваме“, в която влизат двама кандидати за народни представители, е Снежана Веселинова Найденова.

22. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС, в която влизат 12 кандидати за народни представители, е Красен Георгиев Кръстев. Той е на 49 години, по професия е икономист. Висшето си образование е завършил в Икономически университет в град Варна, магистър по „Мениджмънт на бизнес организациите“ и „Икономика на Здравеопазването“ от СА „Д. Ценов“ - Свищов, се съобщава на сайта на ГЕРБ. Бил е заместник-директор на РЗОК – Враца в периода 2010–2014 г., изпълнявал е длъжността главен счетоводител в Областна администрация – Враца. Два последователни мандата е общински съветник в Общински съвет – Бяла Слатина. Народен представител в 43-ото и 44-ото Народно събрание. 

23. Водачът на листата на Български национален съюз „Нова демокрация“, в която влизат шестима кандидати за народни представители, е Мартин Иво Илиев.

24. Водачът на листата на КП „БСП за България, в която влизат 12 кандидати за народни представители, е Генади Събков Събков. Според предоставената от него информация на БТА той е 62 г., машинен инженер, има следдипломна квалификация, свързана с местното самоуправление от Софийския университет, бил е кмет на община Мездра, общински съветник в Общински съвет-Мездра.

25. Водачът на листата на партия „Величие“, в която влизат шестима кандидати за народни представители, е Румен Стоянов Тихолов.

26. Водачът на листата на „ВМРО-Българско национално движение“, в която влизат 12 кандидати за народни представители, е Красимир Илиев Богданов. Според предоставената от него информация той е на 50 г., магистър по история от Великотърновския университет, докторант по „Нова и най-нова история на България“, учител по история. Бил е заместник-председател на Общинския съвет във Враца, зам.-кмет и народен представител в 43-ото и 44-ото Народно събрание.

27. Водачът на листата на „Пряка демокрация“, в която влиза един кандидат за народен представител, е Любка Иванова Тодорова.

28. Водачът на листата на „Движение за права и свободи“, в която влизат 12 кандидати за народни представители, е Валентин Йовков Тончев. Според сайта на партията Тончев е на 40 г., по образование е бакалавър по социология и икономика, и магистър по международни отношения в университета в Страсбург, Франция, депутат в 49-ото Народно събрание.

29. Водачът на листата на „Зелено движение“, в която влизат четирима кандидати за народни представители, е Оля Петрова Генова. За БТА тя съобщи, че е на 47 г., има две магистратури – по финанси от Университета по национално и световно стопанство в София и по „Екология и опазване на околната среда“ от пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В момента е старши експерт „Връзки с обществеността и образователни програми“ към Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“.

30. Водачът на листата на „За велика България“, в която влизат четирима кандидати за народни представители, е Пламен Николов Бенински.

31. Водачът на листата на „Български съюз за директна демокрация“, в която влизат трима кандидати за народни представители, е Тони Димитров Баждаров. За БТА от щаба на партията съобщиха, че Баждаров е роден през 1967 г., завършил е Техническия университет в София със специалност инженер по Информационни технологии и Езикова гимназия “Бертолт Брехт”, Пазарджик, предприемач от реалния сектор на българската икономика от 1991 година, владее български, руски, немски и английски език, застъпник за универсален базов доход от 2013 година.

32. Водачът на листата на „Неутрална България“, в която влизат шестима кандидати за народни представители, е Ивайло Любенов Иванов. За БТА той каза, че е по образование инженер по термодинамика, завършил е Висшия машинно-електротехнически институт „Ленин“-София, в момента е пенсионер, на 64 г., през годините най-много е работил в строителния бизнес.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

/РИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:12 на 20.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация