site.btaЗапочна записването за новата учебна година в училище „Паисий Хилендарски“ в Мюнхен

Започна записването за новата учебна година в училище „Паисий Хилендарски“ в Мюнхен
Започна записването за новата учебна година в училище „Паисий Хилендарски“ в Мюнхен
Снимка: Училище „Паисий Хилендарски“ в Мюнхен/Архив

Започна записването за новата учебна 2023/2024 година в Българското училище „Паисий Хилендарски“ в германския град Мюнхен. Това съобщиха от учебното заведение на страницата си във Фейсбук. 

През септември образователното средище ще отвори врати за 16-та поредна година, е посочено в публикацията. 

В училището се обучават деца от предучилищни групи (от 3 до 6 години), както и ученици в класове от първи до 12 клас. Изучаваните предмети са: български език и литература, история на България, география на България. Провеждат се извънкласни дейности по интереси: народни танци, музика и пеене, народно творчество, рисуване на приказки, добавят от просветното средище. 

Занятията се провеждат в двата филиала на учебното заведение в Мюнхен. Единият филиал се намира в Нойбиберг, където обучението се провежда в петък. Другия филиал е във Фрайхам, където занятията са в събота. 

Повече информация за записването може да бъде намерена в сайта на училището или на имейл info@bulgarische-schule-muenchen.de, телефон: +49 (0)152 319 574 93. 

Българското училище „Паисий Хилендарски“ в Мюнхен е създадено през 2008 година. Обучението се провежда съгласно изискванията и по програмите, утвърдени от Министерството на образованието и науката в България (МОН). От 2010 година учебното заведение е включено в официалния „Списък на българските неделни училища в чужбина“. Учениците, на които е издадено свидетелство от просветното средище, могат да продължат образованието си в България без да полагат приравнителен изпит, както и да кандидатстват в български университети, е посочено на сайта на училището. 

/ИВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:30 на 02.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация