site.btaФестивалът на сливата ще посрещне самодейци от всички краища на страната

BOBSTH 18:33:31 01-09-2015
MH1832BO.029
Троян - фестивал на сливата - програма

Фестивалът на сливата
ще посрещне самодейци
от всички краища на страната


Троян, 1 септември /Даниела Балабанова, БТА/
Българският фестивал на сливата ще посрещне самодейци от всички краища на страната в периода от 19 до 22 септември, съобщи кметът на община Троян Донка Михайлова.
По време на фестивала жителите и гостите на общината ще могат да видят и да се включат в различни дейности - кулинарен конкурс за любители, запалване на казана за изваряване на ракия, конкурс за домашна сливова ракия. Във всеки един от фестивалните дни ще има арт-ателиета по керамика, рисуване и дърворезба, работа с природни материали, декорация на тъкани. Традиционно на "улицата на занаятите" ще присъстват произведения на занаятчии от региона и страната, щандове с пресни сливови плодове, сушени сливи, мармалади, конфитюри, сладка.
Постоянна ще бъде външната експозиция на сливопроизводството и варенето на ракия в Музея на народните художествени занаяти и приложни изкуства.
Гостите и жителите на града ще имат възможност за участие и в различни игри.
За настроението им ще се грижат Берковската духова музика, Георги Милчев - Годжи, Цветелина Грахич, проф.Илия Илиев и бенд, Михаела Филева и Северняшкият ансамбъл. Фолклорната програма на откритата сцена ще включва концерти на танцови формации на любителски състави, духова музика "Заедно", ФА "Траяна" - град Троян, инструментални групи и други изненади.
Михайлова припомни, че Българският фестивал на сливата се включи в надпреварата за приза ,,Европейски фестивал" и бе отличен като един от най-добрите фестивали в Европа, носител на престижната марка за качество "Европейски фестивал" за 2015/2016 г.
/МХ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 03:09 на 20.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация