site.btaДесетото издание на "Зимен Байк Дуел" предстои на 22 и 23 февруари в Пампорово

BOBSTH 12:32:31 19-02-2020
MM1229BO.005
Пампорово - състезание

Десетото издание на "Зимен Байк Дуел" предстои на 22 и 23 февруари в Пампорово


Смолян, 19 февруари /Христина Георгиева, БТА/
Десетки колоездачи от цялата страна ще се включат в екстремната байк надпревара "Зимен Байк Дуел" по снежните писти в Пампорово през уикенда, съобщиха от "Пампорово" АД. Десетото издание на зрелищното състезание в дуел формат ще се състои на 22 и 23 февруари.
Състезателите показват майсторство в дуел надпревара с пряка елиминация- двама колоездачи се изправят един до друг по специално изградено снежно трасе, а този, който пресече пръв финалната линия печели, уточняват от "Пампорово" АД. Спусканията са много зрелищни и атрактивни, а развръзката от всеки "дуел" е непредсказуема до последния момент. Състезателното трасе с дължина над 1 км ще бъде разположено на писта номер 7 с финал при Туристически център- Пампорово. По състезателния маршрут са изградени различни елементи и зони за скокове, виражи, бабуни и скоростни отсечки. Атрактивното състезание ще може да се наблюдава свободно, за публиката има обособени зони край трасето. Желаещите да участват в надпреварата могат да се регистрират предварително онлайн на сайта www.conceptcreative.org/wbd, информират домакините от "Пампорово" АД.
Програмата започва в събота с тренировка и запознаване с трасето от 14.00 до 16.00. След тренировката и след затварянето на лифтовете за скиорите в курорта, организаторите на събитието канят всички на "Apr?sski/bike" парти по случай десетата годишнина на събитието от 16.30 пред Туристически център Пампорово. Организаторите на партито обещават много музика и осигурени топли напитки за гостите. Тренировките в неделя са от 9.30 до 11 часа, а в 11.30 започват квалификациите за време. Финалите са от 13.30 часа.

/ММ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 04:59 на 08.08.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация